Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus set fra oven: Tag på sightseeing med vandflyveren

Imens debatten om en citylufthavn fortsætter, har en vandflyver allerede etableret sig solidt midt i Aarhus. Denne sommer udvides tilbuddet om at se byen fra luften. Miljøvenligt, endda!

 

Aarhus – København på bare 45 miljøvenlige minutter. Det er muligt med Nordic Seaplanes, som med sin vandflyver kan tilbyde hurtig boarding centralt på havnen i Aarhus og en CO2-neutral flyvetur, der slutter centralt ved Nordre Toldbod i København.

 

De daglige flyvninger mellem Danmarks to største byer er dyre, men populære, og henvender sig primært til erhvervsfolk. Derfor udvider Nordic Seaplanes flyveplanen i sommerperioden med afstikkere til bl.a. Skagen og Falsled Kro, men også med korte sightseeing-ture, som man kan betale sig fra:

 

Se Aarhus fra oven

Hver tirsdag og torsdag i sommermånederne juni, juli og august kan man boarde et vandfly kl. 19.15 og opleve Aarhus set fra oven under den 30 minutter lange rundflyvning.

Tirsdag aften går turen nordpå og giver passagererne mulighed for at se Risskov, Egå, Kalø Slotsruin, Det Nye Universitetshospital i Skejby, Universitetsparken og Marselisborg Slot fra oven.

På torsdage sættes kursen sydpå, og her overflyves bl.a. Moesgaard, Højbjerg, Søsterhøj og Marselisborg Slot.

 

Nyt syn på byen

Programmet er overskueligt og ligetil: Under check in serveres en forfriskning, imens piloten fortæller om vandflyveren, kl. 19.15 går flyet på vingerne, og en halv time senere er man tilbage i sikkerhed i havnebassinet – med et helt nyt perspektiv på byen i bagagen.

 

Når Nordic Seaplanes kan kalde sig CO2-neutral, skyldes det et samarbejde med Thor Heyerdahl Climate Parks og Bio8 AS. Ved at plante mangroveskov i Myanmar neutraliserer man CO2-udledningen fra flyvningerne, og samtidig hjælper man effektivt den fattige landbefolkning. Mangrovetræerne indgår i et sundt økosystem med deres evne til at optage CO2.

 

En sightseeing koster 697 kroner og kan bookes direkte på www.seaplanes.dk.

 

 

Nordic Seaplanes

Glastårnet, Østhavnsvej 37

8000 Aarhus C

www.seaplanes.dk