Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus skal være Nordens reneste by

Af anders@sommersangdigital.dk

Aarhus City Forening og Aarhus Kommune, bakket op af en række af byens nøgleaktører, går nu sammen i kampen om at gøre de aarhusianske gader, pladser og parker renere end nogensinde. Målet er at gøre Aarhus til Nordens reneste by.

 

Visionen er klar, men vejen dertil er lang og fyldt med cigaretskodder og tomme pizzabakker. Faktum er, at der, trods mange målrettede indsatser, stadig er mange, der ikke rammer byens skraldespande. Derfor har Aarhus City Forening og Aarhus Kommune taget initiativ til et nyt samarbejde. ”Vi skal tænke nyt og turde gå nye veje. Vores udfordringer med affald i byen løses kun, hvis vi forener vores kræfter. Vi skal have skabt nogle varige holdnings- og adfærdsændringer i forhold til affald. Derfor er det fantastisk, at byens aktører nu går sammen om at prøve at løse proble- merne med affald,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

 

Opgør med den klassiske rollefordeling

På et opstartsmøde den 29. januar 2019 blev initiativet bakket op af en række relevante aktører fra det aarhusianske erhvervs- og byliv. Første delmål i processen bliver en udstilling i forbindelse med byeventen Verdensbilleder d. 31. maj – 1. juni 2019, som Aarhus City Forening står bag. Verdensbilleder har FN’s 17 verdensmål som tema i 2019, og udstillingen skal bruges til at skabe en bredere dialog med byens borgere omkring udfordringerne med affald i Aarhus.

 

”Vi skal gøre op med den klassiske rollefordeling, og sætte helt nye standarder for samarbejde mellem kommune, erhvervsliv og byens borgere. Derfor skal vi også gå til denne opgave med den størst mulige mængde kreativitet og innovation. Så vi i fællesskab kan gøre Aarhus til Nordens reneste by,” siger Claus T. Bech, direktør for Aarhus City For- ening og medinitiativtager til samarbejdet.

 

 

Del artikel

Andre læser også