Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hanernes kamp på Aarhus Street Food – “Tap Take Over” i Festugen

Af Line Ingwar Karlsen

Festugens store  “Tap Take Over” starter snart. Bryggerierne  er i voldsom kamp på Aarhus Street Food i nærmeste fremtid. Udvalget af mad på Aarhus Street Food har i lang tid været bredt og mangfoldigt. Nu kommer øllet. Udvalget er i dag på mere end 130 forskellige øl – og har en bredde som spænder fra almindelig pilsnerøl, over til det sure hipsterøl. Altså noget for enhver smag. Der er altid 17 forskellige haner med fadøl. Resten er på flaske.

 

Ølbaren rykker for vildt

Jeg er ikke i tvivl om, at ølbaren hos Aarhus Street Food har en mission. Den vil op i toppen af øl-ligaen. Det er heller ikke umuligt, da de har fået sat et team af ølfolk, som ved, hvad de har med at gøre. Hatten af for det. Målet er, at der skal mere fokus på godt øl, og ikke mindst øl, som smager godt til mad. Det gør, at der altid er spændende, og nye, øl hos Aarhus Street Food.

Tap Tak Over

Fem øl for 100 kroner

De seks forskellige bryggerier, som overtager hanerne for en dag, serverer fem forskellige øl til 100 kroner. Det er dog ikke store øl, men mindre serveringer. Du får et glas, og det er deres fem øl, du får lov til at smage til den pris. Hvilke øl, bryggerierne stiller med, vides ikke endnu. Men det er helt klart øl, som de er stolte af, og som har en vis bredde. Så det er ikke fem gange pilsner, de kommer med.

Ingen morgenbajer her – det starter først klokken 11.30

Nu er morgenbajeren jo gået af mode. Men det snakker vi ikke om her. Vi er langt fra på grænsen til en morgenbajer, men det er derimod en frokost- eller eftermiddagsøl, der er tale om. Smagningerne foregår fra klokken 11.30 til 15.30. Det sker i de seks dage, hvor bryggerierne er til stede.

 

Se her, hvilke bryggerier der er på Aarhus Street Food:

 

  • Fur Bryghus er på hanerne søndag den 27. august
  • Flying Couch mandag den 28. august
  • Aarhus Bryghus er på hanerne tirsdag den 29. august
  • Brutal Brewing er på hanerne onsdag den 30. august
  • Baladin er på hanerne torsdag den 31. august
  • Mikkeller slutter af søndag den 3. september

 

Giv os fadøllet tilbage

Arrangementet her er vel en hyldest til fadøllet. Salget af fadøl har været faldende de senere år, og det, mener øldrengene på Aarhus Street Food, er synd og skam. Derfor er har de de gået tili kamp for at få fadøllet udbredt – og tilbage på hanerne. Dejligt, og fedt, at man kan smage forskelliget øl. De 30 forskellige øl er klart et skridt i den rigtige retning.

Se mere her: