Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus Teater: Se de nye 18 forestillinger i næste sæson

Af Pernille Søborg

Aarhus Teater inviterede igen i år publikum til præsentation af næste sæsons program. Mange havde valgt at trodse solskinnet og være i selskab med Teaterdirektør Trine Holm Thomsen, instruktører, skuespillere og sangere. I løbet af halvanden time blev vi ført gennem smagsprøver af Aarhus Teaters repertoire for sæson 2018 og 2019. Det ser spændende ud!

 

 

18 af forestillingerne

 

Den uendelige historie

Med hjælp fra Købmand Herman Sallings Fond skyder Aarhus Teater sæsonen i gang på en nyrenoveret Store Scene. Det hele bliver digitaliseret, og fremover vil publikum kunne nyde to drejescener og flere træk. Stykket, Den uendelige historie, lægger ud. En fortryllende flyvetur til fantasiens land for hele familien. Det bliver fantastisk og magisk.

Dato: 16. november til 21. december

 

Dancer in the dark

Lars Von Triers palme vindende film bliver til et mageløst, musikalsk drama med et lydunivers og popmusik. Marie Koldkjær Højlund og Morten Riis tog plads i stolene og fortalte om det komplekse lydunivers og kompositionerne, der lige nu optager dem.  

Dato: 26. oktober til 8. december

 

Kongens fald

Peter Plaugborg trådte ind på scenen. Han spiller hovedpersonen, soldaten Mikkel Thøgersen, i Kongens fald. Bogen, der er skrevet af Johannes V. Jensen i 1901 bliver her til storladent og drabelige drama på scenen.

Dato: 10. januar til 9. februar

 

Parasitterne

Til stort bifald kom Kim Veisgaard på scenen. I denne sæson har han 40-års jubilæum og kan ses i komedien Parasitterne. En giftig komedie om grænseløs grådighed der ud over Kim Veisgaard har Bodil Jørgensen og Mette horn i hovedrollerne.

Dato: 8. februar til 13. marts

 

The Rocky Horror Show

Marie Marschner og Mathias Flint indtog scenen med et musikalsk indslag fra The Rocky Horror Show. Jacob Madsen Kvols kom til syne som Dr. Frank-N-Furter i dameundertøj, netstrømper, rød læbestift og goth-make-up. Kultmusicalen går grassat i glamrock og gavmild erotik.

Dato: 3. maj til 15. juni 2019

 

Studioscenen:

På Studio bliver publikum en del af forestillingerne. Skuespillerne kan bevæge sig rundt mellem publikum, og stolene placeres utraditionelt. På denne scene kan bl.a de to følgende stykker opleves.

 

Psychosis

Et portræt af en kvinde uden filter.

Dato: 3. til 30. november

 

Untz

Et techno-rave, der billedbomber dine sanser.

Dato: 17. januar til 16. februar

 

Erasmus Montanus

Christian Lollikes reumertvindende version af Holbergs klassiker Erasmus Montanus vender tilbage med Andreas Jebro i hovedrollen.

Dato: 16. februar til 16. marts 2019

 

Revolution

På Stiklingen rundbarberer Christian Lollike følelsen af politisk afmagt. Han stiller spørgsmål til, om vi har den rigtige styreform og demokrati.

Dato: 2. til 13. oktober

 

De nye #1 og De nye #2

Aarhus Teater sætter en stor ære i at præsentere ny dansk dramatik og bringe nye talenter i spil på deres scener. Rektor for skolen, Mads Thygesen, kom i stolen og fortalte om glæden ved at arbejde med unge talentfulde skuespillere. To forestillinger fra de nye skuespillere er på programmet.

Dato: 23. november til 22. december

Dato: 9. maj til 8. juni

 

Friheden

Forestil dig, hvad der kan ske i Tivoli Friheden efter lukketid. Aarhus Teater bevæger sig væk fra teatret og fortæller unikke historier i Tivoli Friheden efter lukketid.

Dato: 23. august til 22. september

 

Orestien

Råt og billedmættet græsk drama om demokratiets fødsel med musik og lydflader skabt og performet live af Lydmor. Netop Lydmor gav os denne dag en smagsprøve på en af sangene.

Dato: 10. maj til 8. juni

 

Gæstespil

Der er teater for alle på Aarhus teater. Stykket Hvis og Tommelise er for de helt små.

 

Pursuit of happiness

Prisvindende internationalt gæstespil fra Nature Theater of Oklahoma og Enknapgroup om grænseløse lykkeriddere.

Dato 21. til 23. marts

 

Flygt

Musikalsk skæbnedrama om PH og Arne Jacobsen opført på Aarhus Rådhus

Dato: 7. til 8. september

 

Suffløren

Gæstespil fra Folketeatret med Preben Kristensen i sin 40-års jubilæumsforestilling

Dato: 26. til 30. marts

 

Glæd jer!

Aarhus Teater har bestemt meget at byde på i den kommende sæson. Stor variation, spændende opsætninger, historiske, humoristiske og musikalske opsætninger, der rammer bredt. På Aarhus Update ser vi frem til endnu en sæson på Aarhus Teater.   

 

Del artikel

Andre læser også