Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus Universitet evakueret: Meldinger om kemiske dampe

Af Freja Dumont
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Opdateret kl. 11.38: Østjyllands Brandvæsen melder ud på Twitter, at afdampningen er ophørt, og der er ikke længere skadelige dampe. De afslutter derfor indsatsen og pakker sammen.

Politi og brandvæsen er onsdag formiddag til stede på Aarhus Universitet, efter de har fået en anmeldelse om damp fra noget kemisk materiale, som skal undersøges nærmere.

Twitter skriver Østjyllands brandvæsen:

“Vi er til stede på Aarhus Universitet, hvor vi arbejder med en mindre spild af et kemikalie. Bygningen er evakueret og ingen personer er påvirket. Opdateres…”

Det vides endnu ikke, hvilket stof der er tale om

Politi og brandvæsen blev tilkaldt via en automatisk alarm. Det fortæller Østjyllands Brandvæsen til Presse-fotos.dk.

“Der er tale om damp fra et kemisk eller biologisk stof eller materiale, og vi nu ved at få fastlagt, hvad for et materiale eller stof, der er tale om, som har udløst alarmen,” siger Anders Rathcke, som er operationschef ved Østjyllands Brandvæsen til Presse-fotos.dk.

Aarhus Universitet evakueret: Meldinger om kemiske dampe
Foto: Presse-fotos.dk

“Vi opretholder en afspærring i området og er til stede med flere styrker, eftersom der er tale om et større setup, når der er tale om noget kemisk,” forklarer operationschefen, som slutter af med, at der ikke er fare for personer.

Også Østjyllands Politi er til stede ved universitetet. Det fortæller vagtchef  ved Østjyllands politi Jakob Christiansen til til Pressefotos.dk:

“Vi er derude for at hjælpe brandvæsnet i forbindelse med afspærring, mens de undersøger noget damp fra noget kemisk materiale.”

Del artikel

Andre læser også