ANNONCE
Aarhus Universitetshospital kåret til Danmarks bedste hospital for 11. år i træk
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus Universitetshospital kåret til Danmarks bedste hospital for 11. år i træk

Foto: Michael Harder
Foto: Michael Harder

Høj kvalitet i patientbehandlingerne er en stor grund til, at Aarhus Universitetshospital for 11. gang i træk kan kalde sig for Danmarks bedste hospital

 

For 11. år i træk kan Aarhus Universitetshospital kalde sig for Danmarks bedste hospital, det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse. Det er mediet Dagens Medicin, der har kåret Aarhus Universitetshospital til landets bedste i avisens konkurrence om Danmarks Bedste Hospital.

 

Aarhus Universitetshospital har vundet i kategorien af universitetshospitaler, som omfatter de største hospitaler i Danmark. I denne kategori bliver Aarhus Universitetshospital nummer et, imens Rigshospitalet i København indtager andenpladsen, Odense Universitetshospital på en tredjeplads, og Aalborg Universitetshospital er nummer fire.

 

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) er imponeret over Aarhus Universitetshospital. “Hospitalets ansatte gør hver dag en fantastisk indsats til gavn for patienter og pårørende. Det arbejde har jeg den største respekt for og jeg vil gerne benytte lejligheden til at kippe med flaget,” fortæller an i pressemeddelelsen.

 

En sejr på trods

Hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital, Poul Blaabjerg, glæder sig over, at hospitalet er i stand til at fastholde titlen.

 

“Vi har grundlæggende et højt niveau i kvaliteten af vores patientbehandlinger. Det er meget flot, at vores medarbejdere har formået at fastholde det i en tid, hvor stram økonomi og problemer knyttet til udflytninger fylder meget i den enkeltes hverdag,” siger Poul Blaabjerg i pressemeddelelsen og tilføjer: “Det er i høj grad medarbejderne – vores dygtige fagpersoner – som vi kan takke for årets titel. De har formået at fastholde den faglighed og det engagement, som kendetegner Aarhus Universitetshospital.”

 

Behandlingskvalitet er vigtigst

Aarhus Universitetshospital får 10 1. pladser blandt de 70 behandlinger og undersøgelser, som hospitalet er blevet vurderet på i konkurrencen. Desuden får hospitalet en række andenpladser og tredjepladser.

 

Dagens Medicin har analyseret alle tilgængelige nationale data om kvaliteten af behandlingerne på landets sygehuse. I kåringen indgår også data fra Landsundersøgelsen for Patientoplevelser (LUP), hvor patienter over hele landet er blevet bedt om at svare på, hvor tilfredse de har været med deres besøg på hospitalet.

 

Men det er altovervejende kvaliteten af behandlingerne, der er afgørende for hvilket hospital, der bliver Danmarks bedste. Denne del vægter 90 procent, mens patientstilfredsheden vægter 10 procent.

 

Aarhus Universitetshospital ligger nummer et i kategorien af store hospitaler – både når det drejer sig om behandlingskvalitet og patienttilfredshed.

 

BEDST PÅ 10 BEHANDLINGSOMRÅDER

Aarhus Universitetshospital har vundet 1. pladsen inden for følgende 10 behandlingsområder:

Geriatri (sygdomme hos ældre mennesker)

Hjertesvigt

Hul i mavesækken (perforeret ulcus)

Kræft i hjernen

Sarkom (kræft, som udgår fra bindevæv og knogler)

Melanom (patologi)

Rygsøjlegigt

Lungekræft (kirurgi)

Blærekræft (kirurgi)

Testikelkræft (kirurgi)

Kilde: Region Midtjylland

 

 

Del artikel