ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus vækster og vækster: Næsten 4.000 nye job på et år

Landets næststørste by er over landsniveauet, lyder det fra Aarhus Kommune

Vi bliver flere og flere mennesker, og der bliver hele tiden skabt nye job. Aarhus er inde i en god stime, er meldingen fra kommunen, der i en pressemeddelelse oplyser, at der netop er sat ny rekord i antal nye job.

 

3.796 nye job er der skabt fra september 2017 til september i år, og det svarer til en stigning på to procent. Dermed er rekorden i jobvækst fra i fjor slået, og Aarhus har nu 193.992 lønmodtager ifølge tal fra Danmarks Statistik.

 

På landsplan var stigningen i det forløbne år på 1,8 procent, så landets næststørste by kan bryste sig over at være bedre end gennemsnittet. Slår man det lange lys til, ser det også ganske fornemt ud. Siden 2010 har jobvæksten på landsplan været 9,6 procent, mens den isoleret i Aarhus har været på 16,4 procent.

”Det er utrolig flot, at de lokale virksomheder har formået at holde dampen oppe og fortsat kan blive ved med at skabe nye job år efter år. Det vidner om en forbilledlig evne til at tilpasse sig tiden med vanskelige og meget konkurrenceudsatte markeder nationalt og internationalt. Det er samtidig historien om, at jobmarkedet i Aarhus er meget stort og attraktivt og fyldt med talent. Det betyder, at vi om få år runder en betydningsfuld milepæl med 200.000 arbejdspladser i Aarhus,” siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

 

I det forløbne år er jobvæksten primært sket i den private sektor, hvor det er områder som information/kommunikation, erhvervsservice, industri og handel, der driver væksten.

 

Del artikel