Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus-virksomhed lander stor investering: Får tocifret millionbeløb af Holch Povlsen

Af Freja Dumont
PR Foto af Landfolk-teamet
PR Foto af Landfolk-teamet

Der er aldrig blevet solgt så mange sommerhuse som i corona-årene 2020-21, der for alvor fik danskerne til at vende blikket indenlands og mod sommerhuset som ferieform.

Midt i denne udvikling kom Landfolk, en platform med unikke og personlige sommerhuse, til verden.

Og nu – kun ét år efter den spæde start i februar 2021 – har det danske startup landet en stor pre-seed investering, der skal bruges til at indfri virksomhedens ambitioner.

Det familieejede investeringsselskab, HEARTLAND, der er ejet af Anders Holch Povlsen og hans nærmeste familie, har nemlig investeret et stort tocifret millionbeløb i det aarhusianske startup. Det skriver Landfolk i en pressemeddelelse.

Store visioner for ind- og udland

Bag Landfolk står et erfarent founder-team, hvoraf flere bl.a. solgte Gaest.com til Airbnb i 2019, og de har lynhurtigt fået luft under vingerne.

Allerede i de første to måneder af 2022 har Landfolk overhalet hele omsætningen i 2021. Samtidig er visionerne store. I 2022 skal de have mere end 1.000 unikke og håndplukkede, danske sommerhuse på platformen.

Derudover er planen, at flere hundrede eksklusive huse udenfor Danmark kan bookes på platformen, når Landfolk senere på året i første omgang udvider til Tyskland og Sverige.

”Målet er at skabe Nordeuropas største og bedste community for sommerhusejere og -entusiaster,” fortæller Christian Schwarz Lausten, CEO i Landfolk i pressemeddelelsen.

”Landfolk er skabt ud af en stor passion for sommerhuset. Vi ønsker både at skabe unikke sommerhusoplevelser, men også at redefinere, hvordan det er at eje et sommerhus, og vi er både glade og stolte af, at HEARTLAND vil være med på den rejse”.

CEO hos HEARTLAND, Lise Kaae, supplerer:

”Landfolk er et frisk pust i en branche, der ikke tager skade af lidt innovation. Kombinationen af nyudviklet teknologi, der sikrer en optimal, digital kunderejse, og et community med premium-sommerhuse gør Landfolk til en spændende, ny spiller på markedet. Og så er det et solidt og erfarent team, der står bag.”

Den nye generation af sommerhusejere

Landfolk appellerer til en ny generation af sommerhusejere, der søger mere charme, sjæl og autentiske oplevelser midt i naturen. 79% af Landfolks sommerhusejere er yngre end 50 år. Samtidig har 50% aldrig lejet ud før.

”Vi oplever, at der er en større villighed til at udleje gennem Landfolk, blandt andet fordi vi tilbyder den ultimative fleksibilitet, hvor det er helt op til dem selv, hvor meget eller lidt man vil dele med andre, og fordi vi er 100% gennemsigtige omkring priser og indtjening.

Men helt klart også fordi det er et fællesskab, hvor vi deler en kærlighed til sommerhuset som vores andet hjem,” fortæller Christian Schwarz Lausten.

Siden lanceringen i februar 2021 er antallet af bookinger samtidig eksploderet, men det er ikke kun danskerne, der har fået øjnene op for de personlige sommerhusoplevelser.

Også tyskerne er strømmet til Landfolk, siden de åbnede for bookinger fra vores nabo mod syd i september. 2022 skal dog være året, hvor det også bliver muligt både at leje et hyggeligt sommerhus midt i den tyske natur og en ødegård på en af de svenske øer.

Del artikel

Andre læser også