Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhusianer forvandler boligblok til visuelt lydværk

Lyden af kulturhovedstaden fylder Musikhuset, når den prisvindende komponist Jakob Buchanan sætter lyd og billeder på aarhusiansk boligblokområde.


Stemningen fra Rosenhøj flytter for en stund ind i Musikhuset. Den prisvindende aarhusianske komponist og trompetist Jakob Buchanan gør sin entré i Symfonisk Sal i selskab med Aarhus Jazz Orchestra med et værk, der indkapsler det sociale boligblokområde i flere sanser.

Med udgangspunkt i sin opvækst i området har Jakob Buchanan skabt et værk, der med både lyd og billeder portrætterer det aarhusianske boligblokområde Rosenhøj. I On Rosenhill lader Buchanan områdets beboere komme til orde i en kombination af bigbandmusik og videokunst. Værket spillede en stor rolle til åbningen af Aarhus 2017, hvor dele af musikken blev spillet og billeder fra værket blev projekteret op på et af de kæmpe vikingeskibe. Nu er tiden kommet til at indtage Musikhuset.

Med sig har Jakob Buchanan Aarhus Jazz Orchestra og et ensemble bestående af Indra Rios-Moore på vokal, Chris Speed på klarinet, Simon Toldam på klaver og Helge Norbakken på perkussion. Buchanan blev med Rios-Moore, Aarhus Jazz Orchestra og resten af Buchanan Requiem kåret til ”Årets Danske Jazzkomponist” ved Danish Music Awards Jazz 2016.

 

ARRANGØR – AARHUS JAZZ ORCHESTRA OG MUSIKHUSET AARHUS

ON ROSENHILL – MUSIKHUSET, SYMFONISK SAL, FRE. 1. SEPTEMBER KL 20

BILLETPRISER: FRA 150-250 KRONER

KØB BILLETTER HER: