Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe ære: Aarhusianer udpeget som OL-fanebærer

Af Jonathan Sten Drivsholm
Anne-Marie Rindom vandt OL-guld i Tokyo. Foto: Peter Brøgger // Team Danmark
Anne-Marie Rindom vandt OL-guld i Tokyo. Foto: Peter Brøgger // Team Danmark

Ved en ceremoni i Aarhus er der netop sat navn på de danske fanebærere ved det nært forestående OL i Paris.

Nu står det klart, at håndboldspiller Niklas Landin og sejler Anne-Marie Rindom skal bære fanen ved OL-åbningsceremonien, mens dressurrytterne Tobias Thorning Jørgensen og Katrine Kristensen er i front ved åbningen af De Paralympiske Lege.

Det oplyser DIF, Team Danmark og Parasport Danmark i en fælles pressemeddelelse.

De fire kommende fanebærere blev præsenteret tirsdag eftermiddag ved en ceremoni i Aarhus hos BESTSELLER, der for femte gang i træk står bag den danske tøjkollektion til OL og PL.

Her fik de overrakt fanerne af Sara Slott Petersen og Daniel Wagner, der sammen med henholdsvis Jonas Warrer og Lisa Kjær varetog fanebæreropgaven i Tokyo for tre år siden.

“Enormt stolt og utrolig glad”

Set med aarhusianske briller er det især stort, at Anne-Marie Rindom er blevet udpeget som en af Danmarks fanebærere ved OL.

Den 33-årige sejler, der vandt OL-guld i 2021, bor i Aarhus, hvor hun har trænet frem imod De Olympiske Lege i Paris.

Kæmpe ære: Aarhusianer udpeget som OL-fanebærer
Paradressurrytterne Tobias Thorning Jørgensen og Katrine Kristensen samt håndboldspiller Niklas Landin og sejler Anne-Marie Rindom til OL/PL-fanebæreroffentliggørelsen hos Bestseller i Aarhus. Foto: Lars Møller

“Jeg er enormt stolt og utrolig glad og ydmyg over, at jeg er blevet valgt til at være fanebærer. Det er en kæmpe ære og en anerkendelse ikke bare af ens resultater, men hvem man er som menneske, ens personlighed og hvilken indvirkning, man har på dansk idræt.

Det har været rigtig vigtigt for mig i mange år at være en god rollemodel og være med til at bære den kultur, som vi har opbygget på sejlerlandsholdet, videre til den næste generation.

At jeg kan få lov at bære fanen og gå forrest er et kæmpe skulderklap, og jeg vil gøre mit bedste for, at hele det danske hold får det bedste OL,” siger Anne-Marie Rindom.

Anne Marie er specialiseret i Laser Radial-klassen og har udover guldet ved OL i 2021 og også vundet ILCA 6-verdensmesterskaberne i 2022 og 2024.

Spektakulær åbning i vente

Når den olympiske flamme tændes den 26. juli i Paris, sker det første gang i legenes historie ikke inde på et stadion.

I stedet får op mod 600.000 tilskuere langs Seinen en unik mulighed for at tage del i åbningsshowet og hylde delegationerne fra 206 nationer, der på spektakulær vis sejles gennem den franske hovedstad.

OL-chef de mission Søren Simonsen fra DIF glæder sig over, at det bliver med to af danskernes OL-favoritter, Anne-Marie Rindom og Niklas Landin, som galionsfigurer på den danske båd.

“Vores fanebærere til OL i Paris kan fremvise nogle helt fantastiske meritter fra sportens allerøverste hylde. Både Niklas og Anne-Marie har inden for hver deres disciplin vundet OL-guld og været kåret til verdens bedste, så rent sportsligt er det svært at stille med stærkere kandidater.

Men samtidig har de altid udmærket sig som gode og særdeles vellidte repræsentanter for dansk elitesport generelt, og på hver sin måde har de bidraget ekstremt flot til fællesskabet inden for egen idræt. Anne-Marie Rindom som mentor for de unge sejlere og Niklas Landin som mangeårig anfører for det danske landshold.

Derfor er det med meget stor stolthed, at jeg ser frem til, at netop de to står i spidsen for den danske delegation til OL-åbningsceremonien i Paris,” lyder det fra Søren Simonsen i pressemeddelelsen.

De 33. Olympiske Lege finder sted i Paris fra 26. juli til 11. august 2024.

DIF og Team Danmark forventer at sende omkring 120 danske atleter til OL, hvor mere end 10.500 atleter fra 206 nationer deltager samlet set.

Del artikel

Andre læser også