Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhusianere i protest: Grøn oase i midtbyen lukker efter 45 år

Af Freja Dumont
Foto: Skolemarken Dyr og Udeliv
Foto: Skolemarken Dyr og Udeliv

Rigtig mange aarhusianere kender Skolemarken på Frederiksbjerg, og har hilst på legepladsens kaniner, geder og undulater.

Men på grund af besparelser, er det blevet besluttet at fyre den pædagog, der har stået for den bemandede del af Skolemarken – og det betyder, at Skolemarken lukker og dyrene skal væk.

Den beslutning er der nu en gruppe forældre og brugere af Skolemarken, som forsøger at omstøde med en underskriftindsamling og demonstration.

“Nogle af os er forældre til børn, som har kanin på Skolemarken – andre er ansatte i de institutioner i området, som også har kæmpestor glæde af Skolemarken.

Det er en lille grøn oase, som har eksisteret i mere end 45 år, som nu står til at skulle lukke, og det synes vi, er en forkert beslutning,” siger Mai Helene Lykke, som bl.a. står bag underskriftsindsamlingen.

Demonstration skal påvirke byrådet

Det er rådmand Thomas Medom fra Aarhus Kommune, som har besluttet, at Skolemarken på Frederiksbjerg skal lukke. 

Den beslutning har affødt en demonstration, som finder sted onsdag d. 22. marts kl 15.00. På Facebook-gruppen Bevar Skolemarken Dyr og Udeliv står der bl.a.:

“Vi mødes på Skolemarken ved Frederiksbjerg Skole, og herfra går vi sammen mod Rådhuset, hvor byrådsmødet starter kl. 16.

Det er vores mulighed for at vise byrådet, hvilken konsekvens deres beslutning har, og hvor mange børn, unge og borgere på Frederiksbjerg det påvirker. Lukningen forventes allerede at ske inden sommerferien i år.

Det er ikke kun børn og unge på skolen, som bruger Skolemarken. Vi håber at alle borgere på Frederikbjerg vil være med til at vise deres støtte!”

I skrivende stund har 715 skrevet under på, at Skolemarken skal bevares. Hvis du er enig, kan du sætte din underskrift her.

Del artikel

Andre læser også