ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhusiansk bartender står bag: Producerer drik som alternativ til alkohol

Af Freja Dumont
29-årige Mia Hjorth Hansen er uddannet tjener, har gået på bartenderskole i Las Vegas og arbejder i dag som barchef på Gedulgt i Aarhus. Ved siden af driver hun sin virksomhed AIM THIRST. Foto: Erhvervsstyrelsen
29-årige Mia Hjorth Hansen er uddannet tjener, har gået på bartenderskole i Las Vegas og arbejder i dag som barchef på Gedulgt i Aarhus. Ved siden af driver hun sin virksomhed AIM THIRST. Foto: Erhvervsstyrelsen

Iværksætter Mia Hjorth Hansen har travlt. Ved siden af sit arbejde som barchef i Aarhus driver hun sin egen virksomhed, AIM THIRST, der producerer det alkoholfrie produkt shrub. Det skriver Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelese. 

“Det gør mig i godt humør og stolt, at jeg har skabt det her. Mange er imponeret over, at jeg har en virksomhed ved siden af mit job. Og jeg skal da også indrømme, at jeg indimellem ønsker, at døgnet havde flere timer,” siger den 29-årige iværksætter, der er uddannet tjener og har arbejdet som restaurantchef i Skagen.

Der manglede et alternativ til alkohol

Det var her på toppen af Danmark, at hun begyndte at udvikle sin egen version af shrub, som er baseret på eddike og rørsukker og smages til med årstidens frugt og grøntsager.

Hendes prototyper på shrub blev serveret for gæsterne som et alternativ til sodavand og saft, og der var så stor interesse for produktet, at hun gik i gang med at producere.

“Jeg kunne gennem mit arbejde se, at mange gæster, der ikke drak alkohol, manglede et produkt med mere syre og friskhed. På mange restauranter har man en saftmenu og en grøntsagsmenu, men der var behov for et alternativ. Og sådan opdagede jeg, at jeg har et produkt i sin egen niche.”

Store forhåbninger for fremtiden

På cocktailbaren Gedulgt i Aarhus arbejder Mia hver uge mellem 40 og 60 timer. I fritiden går op mod 25 timer med at producere shrub i egne produktionslokaler i Grenaa og med at sælge og levere produktet til kunderne, som primært er restauranter.

Mia har store forhåbninger til fremtiden, men hun har også følt udfordringerne ved at være enlig iværksætter – alene om at lære sig selv alt om forretningsplaner, salgsteknik, markedsføring, patenter og uden en partner til at sparre og idéudvikle med.

Derfor blev hun glad, da der dumpede en mail ind fra det lokale erhvervshus med et tilbud om at deltage i IværksætterDanmark, der er erhvervshusenes landsdækkende iværksætterprojekt – som senest er støttet med REACT-EU-midler.

“Jeg følte, at det var vigtigt at få mit koncept udviklet videre, og derfor ledte jeg hele tiden efter nye input. IværksætterDanmark hjalp mig især med at få præciseret mit brand – altså hvordan markedsfører jeg eddike, så det ser lækkert og kvalitetsagtigt ud? Her var det fedt at tale med nogen, der har hjulpet andre og kunne give eksempler.”

Mia havde også stor gavn af at være i selskab med andre iværksættere i netværksgrupperne i IværksætterDanmark:

“Vi har hjulpet hinanden med feedback på de punkter, hvor man er svagt funderet. For en iværksætter er det virkelig vigtigt, at nogen kigger på dig og støtter dig.”

Drømmer om at få ansatte

Efter forløbet i EU-projektet er Mia Hjorth Hansen om muligt blevet endnu mere stålsat i ambitionerne om at udvikle sin virksomhed:

“Det begyndte med, at jeg ville give gæsterne bedre oplevelser, så blev det en hobby, så til en virksomhed, og nu ønsker jeg at skabe vækst. Jeg har produktet – der er et sundere alternativ til søde safte og sodavand, og jeg leverer en kvalitetsvare.”

Hun håber blandt andet på at kunne gøre sin produktion mindre manuel. Lige nu kan hun maksimalt producere 40 flasker i én brygning, og med tiden vil hun gerne kunne ansætte en eller to medarbejdere til at stå for produktionen, så hun kan fokusere på at udvikle og sælge.

“Drømmescenariet? ”Om et år er vi vokset ud af lokalerne her i Grenaa, og jeg har folk ansat.”

Del artikel