ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny kaffebar i Graven: Aarhusiansk kæde åbner i Latinerkvarteret

Af Jonathan Sten Drivsholm

I over 25 år har Altura Kaffe langet varme drikke over disken på Graven 22, men 1. februar kommer adressen på nye hænder.

Og det bliver en gammel aarhusiansk kending, der tager over. Street Coffee, der har fire kaffebarer rundt om i den jyske hovedstad, flytter nemlig ind i lokalerne i hjertet af Latinerkvarteret. 

Til MigogAarhus fortæller en af kædens tre indehavere Michael Bønnelykke, at Street Coffee forventer at slå dørene op i Graven i løbet af foråret. 

“Det er noget, vi glæder os helt vildt meget til,” siger han.

“Vi har kigget i Latinerkvarteret og i Graven i rigtig mange år og har nu fået den her mega, mega fede mulighed. Der er ingen tvivl om, at Graven og Latinerkvarteret er et interessant område, der matcher rigtig godt ind i det, Street Coffee gerne vil.

For os har det skullet føles rigtigt, og vi har haft en rigtig god dialog over flere måneder med Jason, som ejer Altura Kaffe, og han havde et ønske om at give stafetten videre.”

Street Coffee i Jægergårdsgade lukker

At Street Coffee overtager Alturas lokaler betyder samtidig, at en af kædens fire kaffebarer i Aarhus må lade livet. Af frygt for at komme til “at gabe over for meget” lukker Street Coffee i Jægergårdsgade derfor 31. januar. 

Ny kaffebar i Graven: Aarhusiansk kæde åbner i Latinerkvarteret
Street Coffee er snart fortid i Jægergårdsgade.

“Vi er lokalt ejet. Det er Kristoffer, Michael og Anders, der har ejet Street Coffee i tæt på 15 år nu, og en af vores absolutte styrker er at kende vores begrænsninger. Det har selvfølgelig været en mega svær beslutning, men vi vil gerne have 100 procent føling med de 4 kaffebarer, vi har,” fortæller indehaver Michael Bønnelykke. 

Han peger samtidig på, at Street Coffee i Jægergårdsgade har en afstand på 400 meter fra kædens kaffebar i Brammersgade, hvor det aarhusianske kaffeeventyr startede for 13 år siden. 

Spændende nyt på vej?

Hvis du nyder din kaffe ved Street Coffee i Brammersgade, Vestergade eller Bassin 7, er der imidlertid ingen grund til bekymring. 

De tre kaffebarer fortsætter nemlig med “fuld skrue” ifølge Michael Bønnelykke, der tror på, at den aarhusianske kaffekæde kommer til at stå endnu stærkere med flytningen af den fjerde kaffebar fra Jægergårdsgade til Graven. 

Med den nye kaffebar i Latinerkvarteret kan der komme nye tiltag fra Street Coffee. Michael Bønnelykke fortæller nemlig, at der er en masse spændende ting på tegnebrættet, men præcis, hvad det drejer sig om, vil han endnu ikke løfte sløret for. 

“Man må væbne sig med tålmodighed, indtil vi åbner. Der er en masse i støbeskeen, men der kommer også mange ting i klassisk Street Coffee-stil. Så jeg er sikker på, man vil kunne kende Street Coffee, når vi åbner,” slutter han. 

Del artikel