ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Danmarks bedste bøfsandwiches: Aarhusiansk restaurant er med i top 3

Af Freja Dumont
Bøfsandwich hos Restaurant Kohalen.
Bøfsandwich hos Restaurant Kohalen.

Hvert år kåres landets bedste bøfsandwich af De Brune Riddere, som har rejst land og rige rundt for at smage og anmelde den lækre brune servering.

I dag har de netop offentliggjort vinderne af Danmarks Bedste Bøfsandwich 2022, og her stryger 2018-mesteren, aarhusianske Restaurant Kohalen, ind på en (delt) tredjeplads.

Og det kan vi i den grad godt forstå, for deres bøfsandwich er virkelig noget at skrive hjem om.

Bollen er en sprød hjemmebagt burgerbolle, og overbollen giver et dejligt crunch til den ellers bløde ret. Dertil er der masser af smag i hele retten, og særligt sovsen smager virkelig som kom den fra mormors kødgryder.

Derudover er alt hjemmelavet og både agurker og rødbeder er hjemmesyltede, mens de ristede løg selvfølgelig også er tilberedt i eget køkken.

Spreder kærligheden og deler bronzen

Dommerstemmerne var dog nærmest identiske da der skulle tælles op til tredjepladsen, så De Brune Riddere spreder kærligheden og deler bronzen, som derfor også gik til 2020 og 2021-mesteren, Panorama Mad & Vin fra Silkeborg.

Førstepladsen gik til Café Ella i Horsens og på andenpladsen kommer københavnske CAPA, der ligesom Café Ella er debutanter på den brune scene i 2022.

De bedste boller findes i Aarhus

Det blev også til endnu en smuk pris til aarhusianske Restaurant Kohalen. De løb også med sejren som “Danmarks frækkeste boller”.

De Brune Riddere kårer nemlig også de fem vigtigste elementer i en bøfsandwich enkeltvist: den bedste sovs, bolle, løg, bøf og bedste syltevarer.

“Bollen er fortsat hjemmebag, og det er virkelig en, der skiller sig ud. Tilpas bred til at kærligt at kunne omfavne herlighederne og tilpas sprød til at kunne holde faconen hele vejen igennem. Og med de ristede og lækre sesamfrø på toppen er det fuldendt,” skriver De Brune Riddere på Facebook.

Del artikel