DM i tarteletter: Aarhusiansk restaurant vinder med nytænkt tartelet
Tarteletten er et dansk klenodie, som hvert år glider ned i millionvis.
I weekenden blev Danmarks bedste tarteletter fundet ved ’DM i tartelet’, en stor og ambitiøs konkurrence på Rådhuspladsen i København, hvor smagsdommere som Thomas Herman, Umut Sakarya og Ole Troelsø blandt andre var med til at bedømme.
De to kategorier var ’Den klassiske tartelet’ og ’Den nytænkte tartelet’.
I den klasssiske kategori, hvor deltagerne skulle vise deres version af en af de gammelkendte varianter, løb Restaurant Kronborg i København med sejren.
Og nu kan den aarhusianske restaurant Reel altså bryste sig som vindere af kategorien ’Bedste nytænkte tartelet’, hvor deltagerne fik lov at gå linen ud og kreere helt nye og exceptionelle tarteletter.
”Vi tog udgangspunkt i den klassiske høns i asparges, og så vendte vi alle elementerne på hovedet i den.
Vores tartelet består derfor af en salt wienerbrødsdej med røget marv, grillet perlehøne, grillede andehjerter, saltede hvide asparges fra sommeren og ramsløgskapers.
Saucen består af fermenterede grøntsagsrester, som vi juicer og smager til med svampesaft og Gammel Knas fra Arla Unika,” siger René Vind Nicolajsen, kok og én af ejerne bag Reel.
Du kan selv smage vinder-tarteletten, som vil være på menuen i en miniudgave fra på onsdag hos Restaurant Reel.