Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor anerkendelse: Aarhusiansk spisested nomineret til ‘Årets Restaurant 2022’

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Ghrelin
Foto: Ghrelin

Ghrelin har i nogle år tilhørt feltet af absolutte toprestauranter her i byen.

Nu får restauranten på Aarhus Ø tilmed papir på, at den hører blandt de bedste spisesteder i hele landet.

Den danske Spiseguide har nemlig nomineret Ghrelin i hovedkategorien ‘Årets Restaurant 2022’ sammen med en række andre danske toprestauranter.

De 6 nominerede:
Bacchus, Odense
Brace, København K
Bühlmann, Aalborg
Ghrelin, Aarhus Ø
Himmerriget, Farsø
Mota, Nykøbing Sj.

“Det har været et hårdt og minutiøst arbejde for redaktionen at finde frem til de 6 nominerede restauranter i år.

Dels er der utrolig mange kandidater i det øvre gourmetunivers, dels er der mange forskellige stilarter at tage i betragtning,” skriver Den danske Spiseguide på sin hjemmeside om årets nomineringer.

Underspillet elegance

Ghrelin har tidligere været nomineret til ‘Årets Gennembrud 2020’ af Den danske Spiseguide, men i år er det altså hovedprisen Aarhus-restauranten er med i opløbet til.

Med nomineringen får Ghrelin følgende ord fra Den danske Spiseguide:

“Moderne kreative serveringer i velportionerede størrelser med visuelt pirrende og nydelsesfulde kombinationer, hvor sæson og smag understreges i en underspillet elegance, der signalerer et mere internationalt end dansk udtryk på tallerkenen.”

Og Ghrelin er ikke det eneste aarhusianske spisested, der har fået en nominering med på vejen.

Flere nomineringer til Aarhus

Mefisto er nomineret til ‘Årets Fisk&Skaldyr, menu/restaurant 2022’, mens Domestic er nomineret i både ‘Årets Avec&Vinkort 2022’ og ‘Årets grønne menu/Årets saftmenu/alkoholfrie 2022’.

Aarhusianske Reel, der ligger på Nørre Allé, er nomineret i kategorien ‘Årets Gennembrud 2022’.

Den danske Spiseguide er blevet udgivet årligt, siden Bent Christensen udgav den allerførste tilbage i 1978.

Om Ghrelin løber med årets hovedpris bliver afsløret ved et gallaevent, der finder sted på den ligeledes nominerede restaurant Himmeriget den 30. oktober.

Del artikel

Andre læser også