Nu skal de aarhusianske fædre lære deres børn at tilberede fisk!
Og det bliver gjort i samarbejde med Gastromé, Gourmensch, Hello Kitchen & P. Clausens Fiskehandel.
”Hvordan får vi de unge til at spise mere fisk?” var udgangspunktet, da Jakob fra P. Clausens Fiskehandel tog kontakt til sin gode kammerat Jonas Vigkilde.
Jonas kommer fra Hello Kitchen ”foreningen for madglæde og fællesskaber” og er projektleder for Fars Køkkenskole.
Der blev hurtigt lagt en plan for et arrangement, der skulle løbe af stablen fredag den 15. juni på parkeringspladsen foran P. Clausens Fiskehandel på Fiskerivej 4, 8000 Århus C.
Jonas er en garvet kok med en kærlighed til det italienske og Jakob har da talent for at stege en makrel, men der skulle nogle flere kræfter til! I ”sidste” time trådte 2 af de bedste århusianske køkkener til: Gourmensch & restaurant Gastromé!
Ganske simpelt handler det om at bringe en masse mænd og deres børn sammen i et orgie af madglæde og fællesskab, hvor store seje mænd i deres bedste alder viser, hvor maskulint, kreativt og smagfuldt det er at spise fisk sammen med deres børn.
Fiskedagen er i forbindelse med mænds sundhedsuge (Mens health week), som er en verdensomspændende uge, hvor mænds sundhed er til debat.
Clausens fiskehandel underviser i udskæring og klargøring af fisken. Der vil blive taget udgangspunkt i én hel fisk per far/barn, som bagefter skal tilberedes på 3 måder:
- KOGT – Gourmensch laver fiskefond og fiskesuppe over bål
- STEGT- Fars køkkenskole laver stegt pariserfisk
- DAMPET – Gastromé laver dampet gourmetfisk
Og så ”cykler” vi sgu også lige et par smoothies undervej (den er rigtig nok)!
Vi er spændte som en flitsbue! Og vi glæder os til at støtte op omkring mænds sundhedsuge ved at vise nogle livsglade og sunde fædre/mænd og deres kærlighed til fisk og selvfølgelig deres børn!