Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Intens budkrig i Løvens Hule: Aarhusianske iværksættere lander stor investering

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Via Ritzau
Foto: Via Ritzau

Torsdag aften tonede folkene bag den aarhusianske webshop Backpackerlife.dk, de to stiftere Jesper Hougård og Lars Kjær, frem på skærmen i bedste sendetid.

Som de absolut sidste iværksættere i denne sæson af Løvens Hule skulle de to aarhusianere pitche for løverne, og det havde de stor succes med.

Jesper Hougård og Lars Kjær bad om 225.000 kr. for 5 % af virksomheden, hvilket giver en værdiansættelse på 4,5 mio. kr.

Men da 4 ud af de i alt 5 løver gik i intens budkrig med hinanden, kunne de to iværksættere vende sig om for at overveje en stribe forskellige bud fra løverne, der alle oversteg Jesper Hougård og Lars Kjærs egen værdiansættelse.

4 løver bød over værdiansættelsen

Det var investoren Christian Arnstedt, der for alvor åbnede ballet, da han hævede virksomhedens værdiansættelse til 5 mio. kr. ved at byde 500.000 kr. for 10 % af virksomheden.

Efter Arnstedts udspil valgte Jacob Risgaard, Jan Lehrmann og Jesper Buch også at hæve deres bud, så der var virkelig noget at tygge på for stifterne bag Aarhus-virksomheden.

I sidste ende vandt sidstnævnte – Jesper Buch – budkrigen og gik hjem med 10 % af Backpackerlife.dk for 500.000 kr.

“Det var helt overvældende at få så god respons, og at så mange kompetente investorer ville med på vores rejse.

Men vi så et godt match i Jesper Buch, som har stærk erfaring fra vilde cases som eksempelvis Shaping New Tomorrow og Ditur, og som selv har erfaring med vandring fra bl.a. at have gået Caminoen,” lyder den ene stifter Lars Kjær i en pressemeddelelse.

Investor vil nå nye højder

Det hører til sjældenhederne, at løverne ligefrem vurderer en virksomhed højere, end den selv gør, i tv-programmet.

Intens budkrig i Løvens Hule: Aarhusianske iværksættere lander stor investering
Foto: Via Ritzau

Men for Jesper Buch, der selv har gået Caminoen i Spanien, var potentialet i Backpackerlife.dk for stort til, at han kunne lade muligheden forpasse.

“Det er stærkt arbejde, at de to drenge har formået at bygge en forretning op ved siden af deres studier. Flere har genopdaget naturen de sidste par år, og fundet ud af hvor afstressende en god vandretur er – det har jeg også selv.

Jeg er sikker på, at Backpackerlife kan hjælpe flere ud og få gode oplevelser, og jeg ser et stort vækstpotentiale i den niche, som Backpackerlife har formået at ramme.

Jeg glæder mig til at hjælpe med at tage forretningen til nye højder,” fastslår Jesper Buch.

Startede på et studieværelse i Aarhus

Backpackerlife.dk blev stiftet af Jesper Hougård og Lars Kjær på et studieværelse i 2017 og i starten smed de ikke mere end et par måneders SU i projektet.

Her var der tale om et hobbyprojekt, som de to drev ved siden af deres studier på Aarhus Universitet.

Intens budkrig i Løvens Hule: Aarhusianske iværksættere lander stor investering
Foto: Via Ritzau

I dag arbejder Jesper Hougård og Lars Kjær begge i virksomheden på fuld tid og har 10 ansatte, og sammen forhandler de mere end 50 populære rejse- og outdoor brands fra hele verden via Backpackerlife.dk.

“Webshoppen udspringer af vores egne erfaringer fra rejse- og outdoor ture. Vi har selv oplevet, hvor svært det er at finde de rigtige informationer og udstyr når man skal afsted på en længere tur.

Derfor vil vi gerne overskueliggøre det at købe udstyr, og det gør vi bl.a. gennem guides, pakketilbud og e-bøger,” fortæller Lars Kjær, der selv har rejst i mere end 50 lande i en alder af 30 år.

Du kan se afsnittet af Løvens Hule, hvor folkene bag Backpackerlife.dk er med, her på DRTV eller læse mere om de to aarhusianeres virksomhed her.

Del artikel

Andre læser også