Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Så du Løvens Hule?: To aarhusianske virksomheder fik nye investorer

Af Freja Dumont
Foto: Clutch Nutrition
Foto: Clutch Nutrition

Da aftenens afsnit af Løvens Hule løb over skærmen kunne hele to aarhusianske virksomheder tage hjem med nye investorer på holdet.

Virksomheden Clutch Nutrition har udviklet en plantebaseret drik, de betegner som intet mindre end verdens sundeste.

Det fik Christian Arnstedt og Jacob Risgaard til at investere 800.000 kroner i det, der gerne skal blive til verdens førende funktionelle drik.   

Den anden virksomhed på skærmen var ScandiMate – et rejsebureau for håndværkere. Virksomheden gik på scenen med et unikt tilbud til landets mange nyuddannede håndværkere, som skal gøre, at flere erhvervsuddannede rejser ud i verden efter endt uddannelse.

De endte med en investering på 800.000 kroner fra Jacob Risgaard og Jesper Buch, og virksomheden står nu med ekstra kapital til at indfri ambitionerne.  

Vil skabe verdens sundeste drik

Tankstationer og supermarkeder bugner af drikke med såkaldt sundhedsfremmende egenskaber.

Faktum er blot, at ingen af produkterne reelt gør noget godt for kroppen og primært får blodsukkeret og koncentrationsevnen til at opføre sig som en yoyo.

Det har aarhusianske Clutch Nutrition sat sig for at ændre med en nyudviklet plantebaseret drik, som virksomheden betegner som intet mindre end verdens sundeste.    

Det er en dansk læge, molekylærbiolog og ernæringsekspert har brugt tre år på at udvikle Clutch Nutritions funktionelle drik Clutch Mindset, der ikke har ét eneste usundt indholdsstof i sig.

Clutch Mindset bygger i stedet på sunde ingredienser som salvie, grøn havre og grøn te uden koffein, og derudover kommer drikkens gode kalorier fra det sunde og langsomt optagelige kulhydrat Palatinose samt kostfibre fra bælgfrugt.

Tilsammen er indholdet af Clutch Mindset med til at stabilisere blodsukkeret, sikre forbedret produktivitet over flere timer, øge koncentrationsevnen og mindske stress i kroppen, bl.a. fordi man netop undgår de hurtige stigninger og fald i blodsukkeret, som de fleste kender fra klassiske energidrikke. 

Clutch Nutrition har allerede vundet flere internationale priser for deres opfindelse og sælger i dag sine produkter til godt 600 butikker og en lang række private virksomheder, konsulenthuse, lægepraksisser, m.v.  

Læs mere på www.clutch.dk  

Så du Løvens Hule?: To aarhusianske virksomheder fik nye investorer
Foto: Scandimate

Aarhusiansk rejsebureau for håndværkere

Det er næsten blevet kutyme, at gymnasieelever efter endt studie og national fejring tager et eller to sabbatår, hvor de arbejder eller rejser i udlandet.

På erhvervsskolerne er der til gengæld hverken hue eller nationale overskrifter, når tusindvis af tømrere, VVS’ere og malere hvert år står med eksamensbeviset i hånden.

Ligeledes tager kun ganske få håndværkere til udlandet for at tjene penge og høste erfaring.

Det vil det aarhusianske rejsebureau for håndværkere, Scandimate, gerne gøre op med.

Det er dansk-engelske Alexander James Nissen-Ripley i spidsen, som har sat sig for at sende massevis af danske håndværkere til udlandet. Ifølge Nissen-Ripley er der nemlig alt, alt for få håndværkere, der ligesom studenterne benytter sig af muligheden for et sabbatår i udlandet. 

Sammen med sit team i Aarhus sendte ScandiMate sidste år godt 100 tømrere, murere, blikkenslagere, brolæggere, elektrikere, smede, snedkere, VVS’ere, malere og ufaglærte afsted til Australien, New Zealand og Canada.

Men virksomheden mener, at langt flere håndværkere – og ufaglærte – burde benytte sig af muligheden for et arbejds-sabbatår i udlandet.

ScandiMate har nogle af de bedste underleverandører tilknyttet på fx forsikringer, bolig og kontakten til de udenlandske arbejdsgivere, og det fjerner en stor del af besværet.

ScandiMate sender typisk 10-15 håndværkere afsted på samme tid, og hvis det står til Jesper Buch og Jacob Risgaard, skal det gerne blive til en fast tradition for håndværkere og ufaglærte at rejse ud i verden. 

Læs mere på www.scandimate.dk

Del artikel

Andre læser også