Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Allerede populært: Brødre har åbnet ny kaffebar i Aarhus

Af Freja Dumont

Frederiksbjerg er blevet en hyggelig kaffebar rigere, og aarhusianerne har allerede taget nyåbnede ACT coffee til sig med åbne arme.

Det vidnede den propfyldte kaffebar om, da vi lagde vejen forbi en torsdag eftermiddag.

Her mødtes vi med de to brødre, 25-årige Victor og 24-årige Mathias Nygaard Windfeld, der sammen står bag ACT cofffe, som slog dørene op i starten af februar.

“Vi synes, at denne her del af Ingerslevs Boulevard godt kunne bruge lidt liv. Det er jo en fed lokation, hvor mange mennesker kommer forbi hver dag.

Især på torvedage eller om sommeren, hvor græsset på Ingerslevs Boulevard inviterer til petanque-spil og hygge i solen,” siger Victor, der ser frem til, at man kan benytte sig af kaffebarens store udeserveringsområde.

Allerede populært: Brødre har åbnet ny kaffebar i Aarhus
ACT coffee samarbejder med DavidBreadHead, som både leverer boller, rugbrød og bagværk til kaffebaren.

Ansvarlighed er en kerneværdi

Det er måske ikke første gang, du støder på ACT. For lang tid inden den stod på flat white og kardemummesnurrer, har brandet koncentreret sig om bæredygtigt tøj under navnet ACT today.

Her er intentionen at bidrage til en mere ansvarlig tøjindustri med økologiske og nøje udvalgte materialer samt at have et socialt og ansvarligt fokus.

Det er Victor og Mathias’ mor, der hovedsageligt står for ACT today, men tøjmærkets kærneværdier går igen i brødrenes nyåbnede kaffebar, som ligger side og side med ACT todays showroom.

“Det handler ikke om at være perfekt eller påstå, at vi alene kan redde verden. For os handler det om at starte et sted, nemlig med os selv.

Derfor er ansvarlighed en kerneværdi hos ACT coffee, og ligesom med vores tøjmærke, ACT today, vælger vi økologisk, når vi kan, og tænker bæredygtighed ind, når det er muligt.

Fra måden, kaffebønnerne produceres, til vores valg af interiør. Det er måske små skridt, men vi tager dem sammen og i den rigtige retning,” siger Victor.

Drevet af passionen for projektet

Mathias og Victor har de seneste måneder arbejdet hårdt på at renovere de fine gamle lokaler, som for år tilbage var købmandsbutik.

De har beholdt de originale detaljer, og både stuk og den store vægreol står, som det gjorde, da det var en købmandsforretning.

Kaffebarens køkken er genbrug og hentet i Mols, ligesom hylderne er bygget af et gammelt stillads.

Allerede populært: Brødre har åbnet ny kaffebar i Aarhus

“Vi har ikke prøvet at bygge en kaffebar op fra bunden før, så det har virkelig været en lærerig proces, hvor vi har haft mange tidlige morgener og sene nætter.

Men vi kommer også fra en iværksætterfamilie, så vi er vant til, at der er tryk på kedlerne,” fortæller Mathias.

Begge brødre har fuldtidsarbejde og -studie ved siden af kaffebaren, men drømmen om at opbygge et fedt og gennemført koncept opvejer de lange og til tider hårde arbejdsdage.

Allerede populært: Brødre har åbnet ny kaffebar i Aarhus

“Der er ikke langt fra tanke til handling hos os, og vi får tingene til at ske, fordi vi virkelig brænder for det her projekt.

Vi elsker at lave kaffe og møde alle de søde mennesker, som kommer forbi, og vi ser frem til at blive en fast forankret del af bydelen,” siger Victor.

Du kan selv svinge forbi efter en latte eller en surdejsbolle på Ingerslevs Boulevard 10 hver dag fra kl. 8 til 18.

Del artikel

Andre læser også