Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Advarsel: Billige udenlandske håndværkere på spil i Aarhus

Østjyllands Politi har den senere tid fået flere anmeldelser fra borgere, der er blevet kontaktet af udenlandske såkaldte håndværkere, der tilbyder billig arbejdskraft. Politiet vil gerne på det kraftigste opfordre til, at man ikke indgår aftaler med håndværkere uden at have indgået en kontrakt forinden. Undersøg også gerne, hvilket firma håndværkerne kommer fra og brug generelt din sunde fornuft – lyder tilbuddet for godt til at være sandt, så er det det nok også. 

 

Tirsdag kl. 13.42 modtog politiet en anmeldelse fra Tingstedet i Brabrand, hvor nogle østeuropæere, der var kørende i en mørk VW Touran, kørte rundt i området og henvendte sig på tre forskellige adresser for at tilbyde hjælp til blandt andet fliserens og tagrenovation, dog uden at få nye kunder. 

 

Tirsdag kl. 18.49 henvendte en 82-årig kvinde sig til politiet for at anmelde tre irske håndværkere. De havde ved 10.30-tiden om formiddagen kontaktet kvinden på hendes adresse på Dr. Holsts Vej i Højbjerg og tilbudt at rengøre taget for hende. Mens den ene mand stod og talte med kvinden gik de andre to i gang med arbejdet, og der blev aftalt en pris for rengøring af taget. 

 

Senere oplyste håndværkerne kvinden om, at taget var i meget dårlig stand, og de pressede hende til at underskrive en kontakt på 49.000 kroner for reparation og rensning af taget. De kørte herefter kvinden rundt til flere hæveautomater, så hun kunne hæve kontanter til dem i både euro og i danske kroner. 

 

Håndværkerne fik pengene, men kvinden fik ingen kvittering eller regning, og da hendes søn om eftermiddagen tilfældigt kom forbi, skyndte håndværkerne sig at forlade stedet i en hvid Toyota kassevogn med irske nummerplader (se billedet nedenfor)

Advarsel: Billige udenlandske håndværkere på spil i Aarhus

Nogenlunde samme fremgangsmåde oplevede en 60-årig mand den 27. februar, da han fik besøg af tre skotske håndværkere på sin bopæl på Jyllands Allé i Aarhus C. De tre mænd ville gerne renovere hans tag, og de oplyste, at de kunne tilbyde en specialbehandling, som ville kunne øge tagets levetid med 20 år. 

 

Den 60-årige indgik en aftale, og de blev enige om en pris. Undervejs oplyste håndværkerne, at der var nogle ekstra ting, som de blev nødt til at lave, og prisen ville derfor ende på ca. det dobbelte af det aftalte, som skulle betales kontant. Den 60-årige betalte pengene, og den ene håndværker ville komme tilbage med en regning lidt senere. 

 

Den 60-årige har dog ikke efterfølgende hørt fra håndværkerne, der er som sunket i jorden. Mændene havde intet lavet ved taget, der var til gengæld opstået flere skader, ved at de havde gået på det. Den 60-årige havde ikke nogen kontaktoplysninger på håndværkerne, men mente, at de var kørende i en gammel grå og bulet kassevogn.