Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Affyrede skud midt i Aarhus: 25-årig idømt fængselsstraf

Af Jonathan Sten Drivsholm
Arkivfoto: Presse-fotos.dk
Arkivfoto: Presse-fotos.dk

En 25-årig mand er blevet idømt otte års fængsel ved Retten i Aarhus.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 25-årige blev dømt for forsøg på vold af særligt farlig karakter, fordi han i april sidste år – sammen med en ukendt gerningsmand – affyrede skud ved en trafikeret vej midt i Aarhus.

Ifølge politiet forsøgte de at ramme to mænd fra en rivaliserende bande.

Ramte bl.a. tilfældig bil

Ved strafudmålingen blev den skærpende bandeparagraf taget i brug, fordi skudepisoden kunne fremkalde en konflikt mellem bandegrupperinger.

Retten fandt det bevist, at den 25-årige er tilknyttet Brabrandgruppen, og at årsagen til skuddene skulle findes i en konflikt med Rosenhøjgruppen og Trillegårdsgruppen. 

Skudepisoden fandt sted den 14. april 2021 om eftermiddagen ved krydset Silkeborgvej/Vestre Ringgade i Aarhus.

Ifølge vidner affyrede to mænd på en scooter flere skud henover vejbanerne. Ingen af de mindst seks skud, der blev affyret, ramte de to rivaliserende bandemedlemmer.

Et af skuddene ramte skærmkassen på en tilfældig bil, som tre personer sad i, mens de fem andre skud ramte den bil de to bandemedlemmer sad i.   

Mændene på scooteren kørte fra stedet, men ved hjælp af bl.a. overvågningsbilleder og vidneudsagn fandt politiet frem til den 25-årige, der har siddet varetægtsfængslet siden august sidste år. 

Frikendt for forsøg på drab

Den 25-årige mand blev udover for forsøg på vold af særlig farlig karakter dømt for at have forvoldt fare for andres liv og helbred – og for at have været i besiddelse af et skydevåben på et offentligt sted.  

Til gengæld blev han frikendt for forsøg på drab, da retten ikke mente, det kunne bevises, at der blev skudt for at dræbe.

”Det er jo rent held, at ingen kommer noget til, når man på den vanvittige måde kører rundt og afgiver flere skud på tværs af en trafikeret vej, og der var en række skærpende omstændigheder i den her sag.

Det største bevismæssige tema var, hvorvidt det var den 25-årige, der var en af de to personer på scooteren. Det var retten enig med anklagemyndigheden i, og jeg er tilfreds med, at retten nåede frem til en strafudmåling, som viser alvoren i sagen,” lyder det fra specialanklager Jesper Rubow. 

Udover fængselsstraffen blev den 25-årige også idømt et opholdsforbud, der betyder, at han efter at have afsonet sin straf ikke må opholde sig i Brabrand i en periode på otte år.  

Den 25-årige nægtede sig skyldig og udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. 

Det er endnu ikke lykkedes politiet at finde frem til den anden person, der befandt sig på scooteren under skyderiet.

Har du oplysninger, der kan lede til den anden gerningsmand, så kontakt politiet på tlf. 114. 

Del artikel

Andre læser også