Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Afslører topnavn: Verdenskendt metal-band gæster Smukfest

Af Freja Dumont
Foto: Smukfest/Allan Henriksen
Foto: Smukfest/Allan Henriksen

Smukfest er for alvor begyndt at dele ud af musikprogrammet til næste års festival, og nu er endnu et hovednavn tilføjet til listen.

I dag kunne festivalen annoncere, at det amerikanske thrash metal-band Megadeth lægger vejen forbi Bøgeskoven.

Megadeth, som er et af de helt store navne indenfor metal-genren, spiller på åbningsdagen onsdag den 2. august, hvor Imagine Dragons også spiller. Så der er lagt op til en åbning af de helt vilde!

Derudover lægger danske topnavne som The Minds of 99, Nik og Jay, Mø, LOC, Swan Lee, Benjamin Hav og Familien m.fl. også vejen forbi Bøgeskoven.

Blev fyret fra Metallica og startede Megadeth

Hver genre har sine giganter, og i den tunge ende af skalaen er det svært at komme udenom Megadeth. Det hele startede med pladen Killing Is My Business… And Business Is Good!, der udkom i 1985, og som startede deres karriere som skaberne af subgenren Trash Metal.

Megadeths forsanger, Dave Mustaine, dannede bandet i 1983, efter at være blevet fyret fra Metallica. Siden er han igen og igen blevet kåret som en af de bedste guitarister i verden, og det er blevet til 15 albumudgivelser, hvoraf flere har solgt så godt, at det er blevet til både platin og dobbeltplatin.

I september 2022 kom den 16. plade med titlen The Sick, the Dying … and the Dead! der har fået ros af anmeldere fra hele verden. Det nye album trækker på mange af de ting, der fik deres helt store hits som Peace Sells… But Who’s Buying? og Rust In Peace.

Så når Mustain og Co. indtager bøgeskoven, er det måske nok med nye numre på setlisten, men det er stadig samme gamle Megadeth.

Knap 30.000 partoutbilletter til Smukfest blev den 8. november revet væk på 74 minutter – endnu inden der var præsenteret en eneste kunstner til næste års festival. 

Dermed er der kun 25.000 endagsarmbånd tilbage, som bliver sat til salg den 1. februar.

Del artikel

Andre læser også