Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse: Aftenen bød ikke kun på fem af Danmarks sjoveste komikere

Af Ane Johanne Damgaard

“Han er dansk standups svar på Brad Pitt.”

Sådan præsenterede Lasse Madsen ingen ringere end… sig selv, da han indtog rollen som aftenens vært.

Musikhusets Store Sal var fyldt til randen med forventningfulde aarhusianere i alle aldre. Alt var udsolgt – faktisk så godt som revet væk. Med fem af Danmarks sjoveste komikere på plakaten følte vi næsten ikke, at det kunne gå galt, da vi satte os til rette.

Comedy Ballroom turnerer i otte danske byer, hvoraf Aarhus var den fjerde by på touren. Her på redaktionen havde vi glædet os til, at kalenderen (langt om længe) ramte den 16. september.

Og nu var det endelig nu…

Aarhus-special

Hvis ikke du ville være en del af showet, skulle du ikke have købt billet til forreste række, for Lasse Madsen var en haj til at improvisere, gøre publikum forlegne og skabe en rød tråd gennem hele aftenen.

Da Jakob Thrane med den mest laid back attitude trådte ind på scenen foran de 1600 mennesker, gik der ikke mange øjeblikke før, vi var ved at trille ned af stolene af grin. Tårerne rullede. Mascaraen løb med.

Han er SÅ underspillet, og ingen af os vidste helt, hvad vi kunne forvente af ham.

“Jeg bor lige mellem ARoS … og Hinnerup,” sagde han, og gik direkte videre til at tage masser af pis på den helt store Aarhus-tendens – tillidsstativerne, som han omtalte dem som det ingen gad at købe på Trendsales, og som bare stod og ventede på at blive stjålet.

Generelt var han genial til at tale direkte ind i noget, man kun forstår, hvis man bor i Aarhus.

Med en gigantisk mængde af selvironi vandt han vores hjerter. En ting var sikkert … vi skulle direkte hjem og se hans one man show.

Ærligt og hylende morsomt

Mark le Fêvre havde allerede en plads i vores hjerter, inden han trådte på scenen. Den fik han, da vi grinede os igennem hans sidste one man show, som var både hudløst ærligt og rørende, da det blandt andet handlede om hans forløb med modermærkekræft.

Desværre var der en del gentagelser fra det show til Comedy Ballroom, men han fik os til at smide al skepsis, så snart han drejede temaet over på det sidste nye.

Igen kom vi helt tæt på, da han tog os med til fertilitetsbehandlingen, som ham og hans kæreste sammen har været igennem, og som netop er endt lykkeligt med deres første barn.

Aftenens store overraskelse

Som om, at det ikke var nok med en håndfuld af de sjoveste i Danmark, bestående af både legender og upcoming komikere, så var der efter pausen forberedt en lille overraskelse til os, som hed Thomas Warberg.

“Jeg ved jo godt, at I jyder især er glade, fordi I allerede har regnet ud, at I nu får mere for pengene.”

Og jooo… der har ham Warberg da fat i noget, men vi var nu også glade for, at det LIGE var ham, der var overraskelsen.

Også han var lige blevet far, og her kom vi med på fødestuen, hvor han fyrede joke efter joke af om, hvor lidt imponeret han var over sin kærestes præstation.

Lars Hjortshøj indtog rummet som den vise mand, der var træt af ammestuen ude bagved scenen.

“De første gange jeg optrådte i Aarhus kiggede jeg efter, hvem jeg gerne ville kneppe. Nu kigger jeg efter, hvor jeg kan finde et sted at sidde ned,” sagde Lars Hjortshøj, en sand Aarhus-legende, der på ingen måder er blevet for gammel til at stå (eller nærmere at sidde) på en scene.

Væltede salen omkuld

Kronen på værket var Simon Talbot. Og han skuffer (åbenbart) aldrig. Hele hans krop var i spil. Han fløj rundt på scenen, mens sveden piblede af ham. Med sin imponerende mimik og et gigantisk kartotek af lyde, som skabte tvivl om, hvorvidt han er beatboxer eller komiker, væltede han hele salen omkuld i latter.

Han var nemlig også lige blevet far, og gjorde i den grad grin med sin datter, der havde fået æren af at arve både hans sammenkrøllede McDonald’s pose af et øre og hans kones flyveøre.

Da han lukkede af og Lasse Madsen gik på scenen for sidste gang, var der pludselig gået tre timer, og vi skal da ikke være blege for at sige, at det var ingen sag, når det foregik i så godt selskab.

Gik du glip af ballet i Aarhus, så kan du stadig nå at sikre dig en billet i enten Odense, Vejle eller Esbjerg. Vi beklager “Warberg”-spoileren, men hey … så er der endnu en grund til at komme afsted.

Anmeldelse: Aftenen bød ikke kun på fem af Danmarks sjoveste komikere

Vi kvitterer derfor med fuld plade, og giver 5 ud af 5 stjerner til årets Comedy Ballroom.

Du kan finde billetterne her.

Del artikel

Andre læser også