Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

For næsen af rival: AGF henter angriber i Sydkorea

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: AGF
Foto: AGF

Sebastian Grønning er netop blevet præsenteret som ny spiller i AGF.

Den 25-årige angriber har skrevet under på en 3-årig kontrakt, lyder det fra klubben i en pressemeddelelse.

Det sker kun få dage efter rivalen AaBs sportschef Inge André Olsen udtalte til Nordjyske, at han ville blive overrasket over at se Sebastian Grønning ende i en anden Superligaklub end netop AaB.

Hos AGF er man imidlertid glad for at styrke angrebet.

“Sebastians kvaliteter som angriber behøver ingen nærmere introduktion. De fleste husker nok hans flotte periode senest han var i 3F Superligaen, hvor han med sine mange mål beviste sig som en klinisk og dygtig afslutter med en fin næse for mål. 

Men Sebastian er også en hårdtarbejdende og sulten spiller, der bidrager til det kollektive spil og til holdets helhed, og han byder på den måde ind med mange kvaliteter i vores trup,” lyder det fra AGFs sportschef, Stig Inge Bjørnebye, i pressemeddelelsen.

Scorede mål på samlebånd

Sebastian Grønning kommer til AGF efter et halvt år i Sydkorea, som aldrig blev en succes.

For nylig fik han ophævet sin kontrakt med sydkoreanske Suwon Samsung Bluewings, og derfor skifter han til Aarhus på en fri transfer.

Inden skiftet til Sydkorea tørnede Sebastian Grønning ud for Viborg FF i 1. division og Superligaen, hvor det blev til i alt 50 kampe og 31 mål.

“Forudsætningerne ændrede sig for mig i Suwon Samsung Bluewings, så jeg fik muligheden for at skifte væk og komme hjem til Danmark. Og jeg er helt vildt glad for, at jeg nu kan kalde AGF for min nye klub. Efter gode samtaler med træneren og sportschefen har jeg en rigtig god fornemmelse og en stor lyst til at være med til at bidrage til AGF’s ambitioner og udvikling. 

Nu ser jeg frem til at komme tilbage til 3F Superligaen og forhåbentlig være med til, at vi kan fortsætte vores positive sæsonstart, og jeg glæder mig til at komme i gang med et nyt og spændende kapitel i min karriere,” siger Sebastian Grønning, der tiltræder på Fredensvang med det samme.

25-årige Sebastian Grønning fik sin seniordebut i AaB i 2016. Siden har han optrådt for Hobro IK, Skive IK og Viborg FF, hvor han som topscorer med 23 mål i 2021 var med til at rykke de grønne op i 3F Superligaen.

Del artikel

Andre læser også