Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter rekordsalg: AGF præsenterer kæmpe overskud

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: AGF
Foto: AGF

Der er masser af millioner i klubkassen hos AGF.

Efter sommerens store salg af profiler som Yann Bisseck, Thomas Kristensen og Adam Daghim kan fodboldklubben nu præsentere et et kæmpestort overskud på bundlinjen.

Den halvårsrapport for perioden 1. juli – 31. december 2023, som AGF netop har offentliggjort, viser et overskud på 87,2 mio. kroner før skat.

Det er markant højere end resultatet for samme periode sidste år, hvor overskuddet var på 14,9 mio. kroner.

Skyldes historisk store salg

Adm. direktør i AGF, Jacob Nielsen, er mere end tilfreds:

”Takket være historisk høje transfersalg kommer vi ud af første halvår med et meget tilfredsstillende resultat, som gør det muligt for os at investere yderligere i vores forretning – og i særlig grad i den sportslige sektor, hvor vi blandt andet har oprustet på scouting- og talentområdet.

Det skal sikre, at vi kontinuerligt har konkurrencedygtige fodboldhold med attraktive spillere, der sportsligt og økonomisk kan bidrage til at indfri vores strategi.

Med stadionbyggeriet og inden længe også etablering af en midlertidig hjemmebane i Vejlby ser vi samtidig ind i nogle ekstraordinære udgifter, som kræver en betydelig økonomisk polstring, og det er denne udfordrende balancegang mellem sportslige investeringer og betydelige omkostninger i forbindelse med de forskellige igangværende infrastrukturelle projekter, vi skal lykkes med.

Udover en stærk økonomi kræver det hårdt arbejde over hele linjen og bred opbakning fra alle vores interessenter, hvilket vi vil gøre alt for at nå i mål med.”

Udviklingen i de første seks måneder af regnskabsåret får ikke AGF til at ryste på hånden – klubben fastholder derimod forventningerne til årsresultatet.

Dermed forventes regnskabsåret 2023/24 at give et positivt resultat på mellem 65 og 80 mio. kroner før skat.

Del artikel

Andre læser også