Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vanddragen fjernet fra Store Torv: Nu kommer der endelig udeservering

Af Jan L. Pedersen

Fra fredag den 12. juni 2020 påbegynder Alberts Bar udeservering på Store Torv i Aarhus. Normalt finder man den aarhusianske bar i kælderen dybt under torvet, men nu breder baren sig endnu engang ud på Aarhus’ smukkeste torv. Der bliver i alt 60 siddepladser i et cafémiljø midt på torvet foran indgangen til baren og Aarhus Domkirke.

 

Den meget omdiskuterede Vanddrage, som var placeret midt på Store Torv er nu væk, og rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek, udtalte sig om forandringerne på Store Torv tidligere i år: ”Jeg ser frem til, at vi får et forandret Store Torv, hvor der er markant mere grønt, og hvor der også er plads børnenes kreative udfoldelser. Det er også vigtigt for mig, at vi får set på, hvordan vi skaber muligheder for udeservering, så det i hvert fald bliver en del af den permanente løsning. Vi bruger den første periode til at teste, hvilken løsning vi skal ende med. Det er mit håb, at vi kan finde frem til en langsigtet og sammenhængende løsning for området fra Aarhus Domkirke til Vor Frue Kirke.”

 

Fra udeserveringsbaren på torvet vil Alberts alle dage servere forskellige øl, vine og drinks. Fredag og lørdag udvides menuen desuden med cocktails og tapas. Alberts er normalt kendt for deres cocktails fredag og lørdag aften, samt for at huse ”gratis open mic standup” alle aftener fra søndag til torsdag. Disse aktiviteter fortsætter uændret.

 

”Store Torv har i mange år været et kedeligt og ligegyldigt torv uden visioner og muligheder. Vi har hos Alberts forsøgt at puste liv i torvet de foregående år, men nu tror jeg på, at vi sammen med Aarhus Kommune tager det første spadestik til at Aarhus’ flotteste og mest legendariske torv, kan komme til at ose af liv og glade dage.”, siger medejer af Alberts Bar, Nikolaj Trangbæk.

 

Åbningstiderne for Alberts udeservering er som følger:

Mandag-lørdag: Fra klokken 12.00
Søndag: Lukket

 

 

 

Del artikel

Andre læser også