ANNONCE
Algefirmaerne i Aarhus har kronede dage under coronakrisen
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Algefirmaerne i Aarhus har kronede dage under coronakrisen

Af Annoncør

Coronakrisen har ramt hårdt i alle ender af samfundet. Fra hjemmeskole og hjemmearbejde til nedlukninger af alle mulige typer erhverv – få har været upåvirket af den nu årelange krise. Men ikke alt er sort og trist. Der er håb for enden af tunnelen med vacciner og et begyndende forår.

Det er desuden ikke alle brancher der er lige hårdt ramt af Corona. Faktisk har flere brancher oplevet fremgang. I Aarhus for eksempel har mange algefirmaer set gode tal igennem 2020, og typisk fremgang fra 2019 til 2020. Men hvad skyldes dette, og hvorfor oplever nogle en branche som algefirmaerne fremgang under coronakrisen?

Corona og alger kort fortalt

2020 var for mange algefirmaer et godt år. Der var generel fremgang fra 2019, og særligt kom der for manges vedkommende en del nye kunder til. I Aarhus har coronakrisen godt ført til nedlukninger, tomme butiksområder og et generelt stille 2020, men for algefirmaer så som AlgeTeknik.dk har året været et gyldent år.

Dette sker samtidig med at flere har fået fokus på problemerne med alger i boligen – hvad end det er på terrassen, taget eller facaden. På trods af dette kan fremgangen vi har set i 2020 nok ikke bare tilskrives en generel fremgang. Mange andre brancher med lignende gode udsigter før coronakrisen har ikke oplevet denne fremgang, men derimod ofte det stik modsatte.

Hvorfor nu og hvorfor alger?

Så hvordan kan det så være at algefirmaerne har kronede dage mens andre ikke har. Der findes ikke ét svar på dette, men nogle gode teorier. Den helt åbenlyse er, at folk har været mere hjemme, og dermed blevet opmærksomme på flere problemer i boligen end normalt – herunder alger.

En anden ting de mange hjemsendelser har bragt, har været mere tid til boligen. Dette har for mange sat gang i en række projekter, hvor terrassen for eksempel med det gode forår i 2020, virkelig har fået lov at være i centrum.

Ude godt, hjemme også ganske fint

Sidste faktor der er værd at pointere, er de få muligheder der har været for ferie udenfor landets grænser. Sommeren 2020 gav visse muligheder for at drage sydpå, men overordnet set har man skullet se langt til ferier. Dette har to store påvirkninger i forhold til algefirmaerne.

For det første har udsigten til en ferie hjemme fået mange til at spytte lidt ekstra penge i boligen. Skal man bruge mange dage på terrassen må den jo gerne se godt ud. For det andet har mange flere familier også haft lidt ekstra penge, da man automatisk har sparet sommerferien væk. Disse penge går jo så godt til at forbedre hjemmefronten.

Hvorfor ikke hele pakken?

En sidste ting der har haft indvirkning på algefirmaernes gode udvikling under coronakrisen, er det at mange har valgt at købe flere ydelser. Et firma som algeteknik oplever i Aarhus og andre steder, at mange der henvender sig gerne vil have flere ydelser. Hvor man før måske kun var interesseret i en tagrens, er en fliserens oveni ofte en vej folk nu går.

Grundene til dette er nok mange af de samme som tidligere nævnt. Færre udgifter til ferier giver bedre luft i boligbudgettet, og disse kan ofte med fordel investeres i projekter som algebehandling. Folk får desuden bedre øje på algeproblemer da de bruger mere tid hjemme og får flere bolig projekter.

Del artikel