Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Alkoholmisbrug: Forståelse af risiciene og hvordan man får hjælp

Af Annoncør

Alkoholmisbrug er et alvorligt problem, som rammer millioner af mennesker hvert år. Det kan føre til alvorlige fysiske, følelsesmæssige og mentale problemer. Det er vigtigt at vide, hvad der udløser det, og hvordan man kan genkende det, for at kunne få hjælp. Dette blogindlæg vil forklare, hvad alkoholmisbrug er, hvad der udløser det, hvordan man kan genkende det, og hvordan man får hjælp.

Hvad er alkoholmisbrug?

Alkoholmisbrug er misbrug af alkohol med henblik på selvmedicinering eller for at blive “høj” i stedet for at bruge alkohol på ansvarlig vis som led i en sund livsstil. Misbrug af alkohol kan skade både dig selv og dine omgivelser. Få mere at vide om alkoholmisbrug på amisbrugsbehandling.dk.

Hvad udløser alkoholmisbrug?

Der er mange faktorer, der kan bidrage til udviklingen af et alkoholmisbrugsproblem. Disse udløsende faktorer kan omfatte fysiske eller psykiske traumer, stress, angst, depression, alkoholmisbrug i familien, økonomiske problemer, arbejdsløshed eller kedsomhed.

Hvordan kan jeg genkende, om jeg misbruger alkohol?

Hvis du er bekymret for, at dine drikkevaner er blevet problematiske eller begynder at forstyrre dit daglige liv og dine relationer, bør du overveje at søge professionel hjælp hos en terapeut eller læge. Nogle tegn på, at du måske misbruger alkohol, er, at du føler dig skyldig over at drikke for meget; at du har svært ved at kontrollere dine drikkevaner; at du undgår venner, der ikke drikker; at du er afhængig af alkohol til at håndtere stress eller angst; at du skammer dig eller er flov over dine drikkevaner; eller at du oplever abstinenssymptomer, når du ikke drikker.

Hvordan kan jeg få hjælp til mit alkoholmisbrugsproblem?    

Det første skridt i at få hjælp til et alkoholmisbrugsproblem er at erkende, at der overhovedet er et problem, og at være villig til at tage skridt til at løse det. At søge professionel hjælp hos en terapeut eller læge er en måde at løse dette problem på, da de kan give vejledning i, hvordan man håndterer trang og udvikler bedre håndteringsevner til at håndtere stress og/eller traumer uden at ty til usund adfærd som f.eks. overdreven alkoholindtagelse. Derudover er støttegrupper som AA (Anonyme Alkoholikere) en anden god ressource til at komme sig fra et alkoholmisbrug, da de tilbyder kollegial støtte fra personer, der har været igennem lignende oplevelser før dig.

Konklusion

Alkoholmisbrug er et alvorligt problem, der påvirker millioner af mennesker hvert år. Det kan føre til fysiske, følelsesmæssige og mentale sundhedsproblemer, hvis det ikke kontrolleres, så det er vigtigt at forstå, hvad der udløser det, og hvordan man genkender det, for at få hjælp til denne lidelse. Der er mange ressourcer til rådighed, f.eks. terapisessioner med en læge eller rådgiver og støttegrupper som AA (Anonyme Alkoholikere), som kan give vejledning i, hvordan man bedst håndterer trang og udvikler sundere håndteringsevner uden at ty til usund adfærd som f.eks. overdreven drikkeri. Med engagement og beslutsomhed kan alle, der kæmper med alkoholisme, få deres liv tilbage på sporet!

Del artikel

Andre læser også