Snart går det løs: Her er alt, du skal vide før Grøn
I år er det 40 år siden, at Grøn for første gang rykkede på landevejene.
Det betyder, at der venter en helt særlig festdag, når den grønne karavane besøger Aarhus den 22. juli.
Billetsalget er gået historisk stærkt og fem ud af de otte koncertbyer er allerede udsolgt – heriblandt Aarhus.
Nu er der kun en uge til, at årets turné bliver skudt i gang. Hvis du er en af de heldige, der har en billet, er der lige nogle ting, du skal vide, inden det går løs…
Grøn-legender og nyankomne kunstnere
I Aarhus holder Grøn til på Marienlystvej 48 i Aarhus Nord.
Der bliver sat nogle særlige busser ind, så det er nemt at komme dertil og forhåbentlig undgå en gigantisk trafikprop.
Pladsen åbner kl. 13.00, og lukker igen kl. 21.30. Så er der ellers lagt op til en dag stopproppet med både Grøn-legender og nyankomne kunstnere.
Line-up’et er en musikalsk godtepose, der er blandet med Andreas Odbjerg, Artigeardit, AQUA, Benjamin Hav og Familien, Medina, MØ, L.O.C. og Saveus.
For L.O.C. er det ottende gang, at han går på Grøn-scenen. Aqua var med på Grøn første gang for 25 år siden og har siden været med tre gange. Til gengæld får Artigeardit, Benjamin Hav og MØ taget deres Grøn-mødom, når de indtager Tårnby den 20. juli, som er første stop på turnéen.
Fire årtier med fællesskab og forskellighed
Grøn kom for første gang på tegnebrættet, da Tuborg i 1982 gav en gratis koncert til Dyrehavsbakken i anledning af forlystelsesparkens 400-års fødselsdag.
Året efter blev Grøn Koncert sendt på landevejen med formålet om at skabe et overskud, der skulle gå til Muskelsvindfonden under navnet Grøn Koncert, som også i praksis håndterede koncerterne.
Overskuddet fra Grøn går fortsat til Muskelsvindfonden og understøtter fondens vigtige arbejde for mennesker med handicap og for at skabe plads til forskelle i samfundet.
Igennem de sidste 40 år har Grøn skabt et unikt fællesskab for både publikummer, artister og de mange frivillige crewere, der hver sommer er med til at skabe Grøn. I 1983 var der i alt 40 frivillige med rundt, mens det tal i 2022 havde vokset sig til 750 frivillige.
Både Tuborg og Muskelsvindfonden er glade og stolte over, at de nu i 40 år aktivt har arbejdet for at skabe et mødested med plads til forskelle.
Gennem fire årtier har Grøn været med til at skabe unikke sommerminder og oplevelser for alle danskere med et godt formål i centrum. Alt overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindfonden.
Billetter i de andre koncertbyer
Der er stadig billetter til flere af de andre koncertbyer, men man skal skynde sig, hvis man vil sikre sig en billet til en magisk sommer på Grøn.
Der er nemlig kun få billetter tilbage.
Det er selvfølgelig en lille køretur væk fra Aarhus.
Men af byer, hvor det stadig er muligt at komme til koncert kan nævnes: Aalborg, Esbjerg og Kolding… så vi er trods alt stadig i det jyske.