ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Alt du skal vide om forældrekøb

Af Annoncør

Flytter dit barn snart fra reden? Så kan et forældrekøb være en god investering for både dig og dit barn. Det kan være svært at finde en lejlighed til en rimelig husleje i de største danske byer som Aarhus og København. Derfor er forældrekøb blevet meget populært de seneste par år. Faktisk har Aarhus landets største andel af forældrelejligheder. Overvejer du et forældrekøb? Så kan en boligadvokat i Aarhus vejlede dig, så du finder den bedste løsning for dig og dit barn. 

Sådan foregår et forældrekøb

Et forældrekøb foregår på den måde, at man som forældre køber en andelsbolig eller en ejerlejlighed til sit barn. Barnet lejer så boligen af forældrene. Et forældrekøb kan være meget anvendeligt, hvis barnet skal til at flytte hjemmefra for at studere. I Aarhus er huslejen ofte meget høj, men med et forældrekøb har forældrene mulighed for at sætte huslejen så lavt, som loven tillader. Det giver barnet en meget større økonomisk frihed. Når du overvejer hvilken bolig, der skal købes, er det vigtigt at tænke langsigtet. Det er en fordel at købe en lejlighed tæt på centrum, natur, transportmuligheder og uddannelser, fordi du så næsten altid vil kunne sælge eller leje lejligheden ud til nogle andre, hvis dit barn ikke skal bo der længere.

Fordele ved forældrekøb 

Hvis du har økonomi og mulighed for at lave et forældrekøb til dit barn, findes der mange fordele ved det. For eksempel vil dit barn være sikret tag over hovedet under hele uddannelsen. Hvis lejligheden har flere værelser, kan dit barn udleje et værelse til en anden. Når de er to til at dele huslejen, kan det bringe huslejen meget langt ned. Forældrekøb kan være en god investering på længere sigt. Hvis boligpriserne stiger, kan du som forælder få et overskud ved salget, når dit barn ikke længere skal bo i lejligheden. Dit barn har også mulighed for at søge boligstøtte. Boligstøtten afhænger af lejlighedens størrelse, barnets indkomst og huslejen. 

Overvejelser inden forældrekøb

Selvom der er mange fordele ved et forældrekøb, er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser. Det er altid en god idé at involvere sin bankrådgiver først. Banken kan give gode råd om, hvordan du kan finansiere forældrekøbet. Det kan give dig en idé om, hvad der økonomisk kan lade sig gøre. Det er også vigtigt, at du får rådgivning omkring de skattemæssige aspekter. Det er nemlig afgørende, at blandt andet huslejen ikke er fastsat for lavt, så du eller dit barn risikerer at ende i en skattemæssig klemme.

Det er også vigtigt at inddrage dit barn i overvejelserne. Det er dit barn, der skal bo der, så barnets ønsker er også vigtige. Meningen med et forældrekøb er at skabe en god og tryg base for dit barn. Du kan med fordel lave en liste med ønsker og præferencer sammen med dit barn, så i kommer frem til den mest optimale løsning for alle parter

Del artikel

Andre læser også