Alt er højt her – F. Høj melder klar til åbning
Når Wassim Hallal gør noget, så går han all in. Ingen mellemveje og halve løsninger. Kun det bedste er godt nok. Sådan bliver det også hos den nye F. Høj. Nu får alle lov til at smage stjernekokkens mad. Så hvis du endnu ikke har smagt på Wassims Hallals univers, så er tiden inde til et visit på F. Høj.
Det er i morgen, det sker – F. Høj slår dørene op
3. september klokken 11.00 slår F. Høj dørene op for første gang. Det kan umuligt komme bag på ret mange, at vi er en del, der glæder os, som små børn, til at se og smage på F. Høj.
Wassim Hallal er ikke alene om F. Høj. Sammen med to af sine faste medarbejdere, restaurantchefen på Frederikshøj, Samia Hansen, der bliver den daglige bestyrer af F. Høj, og den tredje i teamet konditoren og dessertkokken på Frederikshøj, Klaus Græsborg, vil Wassim Hallal skabe F. Høj. Betjeningen bliver personlig. Samia Hansen vil være der alle ugens dage, og hun er om nogen kendt for sin empati og enestående betjening.
Mesteren og hans team
Husk på – det er en af Danmarks absolut bedste kokke, vi har med at gøre. Wassim Hallal er en ydmyg mesterkok af den gamle skole. Der er noget velkendt og en sjælden set sikkerhed over hans mad. Noget mange unge og famlende kokke godt kunne lære noget af. Den stil-sikkerhed Wassim Hallal står for har aldrig skuffet os. Så hos F- Høj vil du helt sikkert få både den sikre klassiske smag krydret med den kreativitet og innovation, som ligger så dybt i Wassim Hallals dna.
Priser, hvor alle kan være med
At niveauet bliver højt er nærmest en selvfølge, men at priserne er så lave, er en overraskelse. Priserne for to stykker uspecificeret smørrebrød koster 100 kroner, mens tre stykker koster 130 kroner. Det lyder helt vanvittig billigt, især når du ved, hvad Wassim Hallal står for.
Samia Hansen fortæller, at det er et prisleje, hvor alle kan være med, og hun lover, at en voksen mand kan blive mæt af tre stykker. Så det er ikke små hapsere, som der bliver serveret.
I chokoladeafdelingen koster håndlavet chokolade 11 kroner stykket, noget som jeg undrer mig over, da jeg ser stykkerne. Samia Hansen kommer mig i møde og siger: Vi vil gerne overraske vores kunder, og jeg ved da godt, det samme chokolade ville have kostet en del mere i København, men vi synes, alle skal have råd til at smage den bedste chokolade, så må vi håbe, de køber lidt ekstra”.
Rolig og central placering
At maden, og det man drikker til, er sikker, kommer ikke bag på os. Men det gør placeringen af F- Høj heller ikke. Den ligger i en smuk, gammel bygning på hjørnet af Åboulevarden og Grønnegade.
Indretningen er stilfuld, men også afslappet. Der er plads til 24 siddende gæster i lokalerne, plus dem som kan sidde udenfor, når vejret er godt. Bordene er små og runde. Der er ikke mere plads end det, som skal være der. Nu bliver det jo nok heller ikke et sted, hvor man sidder i flere timer og spiser. Der er både stil og hygge over stedet. Men atmosfæren gør, at det nok ikke bliver ammegrupper, som vil sidde og hænge ud der.
Vin fra en producent
Vinen på F. Høj er tysk. Der er kun en producent, og det er familien Mohr fra Rheingau. De køber vinen direkte hos den lille producent, Mohr, og F. Høj er de eneste i Danmark, som har vinene. Du kan få både rød, rosé, hvid, mousserende og sød vin fra familien Mohr. Vinen er på glas og koster 65 kroner.
Øllet på F. Høj kan heller ikke købes andre steder. Den er fra Vendia Bryghus. Der er pilsner, hvede og bock. Prisen er 75 kroner for en halv liter. De laver tre bryg, som kun kan fås hos F. Høj. Øllet brygges kun til F. Høj. Hvis du ikke er til alkohol, så laver Wassim Hallal også sin egen sodavand og saft. Det er overflødigt at nævne, at det er de bedste råvarer, og med en helt fremragende smag. Det glas hindbærsaft, jeg smagte, var nærmest fortryllende og uden sammenligning.
Alt som takeaway – eller tæt på
Smørrebrødet, konditorkagerne og chokoladen fåes som takeaway. Der vil også være mulighed for at bestille maden dagen før. Et tilbud som mange virksomheder nok vil benytte sig af. Samia Hansen understeger, at folk ikke må forvente, der er siddepladser, så hun håber på, mange vil benytte sig af takeaway.
Hvorfor hedder det F. Høj?
F. Høj kommer sig af F’et i Frederikshøj-logoet, Høj fordi der er højt til loftet, et højt niveau, høj kvalitet, højt udviklingsniveau. Det eneste, som ikke er høj, er prisen.
Af Jan L. Pedersen
[mappress mapid=”397″]