ANNONCE
Alternativ til fitnesscenteret: Træning i Botanisk Have
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Alternativ til fitnesscenteret: Træning i Botanisk Have

Af Freja Dumont

Er du kørt død i løbeturene? Savner du et socialt og fleksibelt udendørs træningstilbud, som du kan bruge både alene og med andre? Så er et nyt træningstilbud i Botanisk Have måske noget for dig.

Der er meget, der har ændret sig i løbet af Coronatiden. Vores motionsvaner er ingen undtagelse: Med lukkede fitnesscentre og træningshold har mange været nødt til at genopfinde deres træningsliv.

”I løbet af Coronatiden har jeg på egen krop mærket, hvordan jeg kører død i løbe- og gåturene, som jo har erstattet den motion, jeg plejede at dyrke i et fitnesscenter.

Det bliver simpelthen kedeligt i længden for mig,” fortæller Stephie Jakobsen, der er den ene halvdel af duoen bag Bypuls.

Derfor satte hun og studiemakkeren Amalie Maindal Nielsen sig for at skabe et alternativ til løbeturen, som man både kunne bruge alene og sammen med andre.

Sjove træningsøvelser tilpasset Botanisk Have

Træningen består af seks poster fordelt i haven, som du får adgang til ved at scanne en QR-kode ved en af indgangene. Du kan altså træne lige, når det passer dig.

Til hver post får du adgang til en video med træningsøvelser, så du kommer igennem både opvarmning, styrke, puls, udstræk og afspænding.

”Vi vil gerne gøre det overskueligt at pifte hverdagsmotionen lidt op og vise, at der faktisk er rigtigt mange muligheder for at dyrke sjov motion i Aarhus – helt uden brug af fancy redskaber eller speciallavede maskiner,” siger Stephie Jakobsen.

Træningen er nemlig designet med udgangspunkt i det terræn og de muligheder, der er i Botanisk Have. Her bliver træer, bakker, bænke, sten og alt muligt andet udnyttet, og det håber kvinderne bag Bypuls kan skabe rammerne for en sjov og hyggelig træningssession.

Stephie og Amalie læser kandidaten Oplevelsesdesign på Aalborg Universitet som et led i et semesterprojekt.

Du kan finde Facebookbegivenheden her.

Del artikel