Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

American Spirit – I fodsporene på Johnny Cash

Af Freja Dumont

Som optakt til dette års store begivenhed – det amerikanske præsidentvalg – er Aarhus Teater gået i fodsporene på Johnny Cash. Inspireret af hans egne sange og hans fortolkninger af andres, bevæger vi os ind i den amerikanske folkesjæl, og det land, vi alle må forholde os til. American Spirit får verdenspremiere på Aarhus Teater 25. august.

 

Nye, men kendte navne

Publikum inviteres til at opleve verdens første teaterkoncert, som går i fodsporerne på Johnny Cash, med et superhold på scenen. Medvirkende er Aarhus Teaters nye skuespiller, Simon Mathew, der i 2008 vandt Dansk Melodi Grand Prix og året inden nåede finalen i Vild med Dans. Den pladeaktuelle Kira Skov, en af dansk rocks helt store sangerinder, debuterer i teater-sammenhæng. Hun er i selskab med den jazz-swingende Caroline Henderson og ensemblekollegerne, Sofia Nolsøe og Mathias Flint samt Nis Pedersen.

 

Ind til rødderne på musikken

Den nykårede Reumertmodtager Rolf Heim står i spidsen for iscenesættelsen, og den erfarne musiker Kåre Bjerkø er musikalsk nyfortolker. Det er første gang de to arbejder sammen om en teaterkoncert, og med sig har de et hold af nogle af de bedste sangere, skuespillere og musikere.

american spirit_at-og-avenyt_foto-rumle-skafte_-7

”Titlen ”American Spirit” voksede ud af den rejse, vi kom ud på, da vi begyndte at bevæge os rundt i Cash’s sangkatalog. Cash er ikke en kunstner af samme slags som Cohen, Cave eller Lennon. Han er i højere grad en fortolker af andres sange, og derfor arbejder vi mere med musikkens rødder end med kunstneren Johnny Cash,” fortæller instruktøren Rolf Heim.

 

Hvor: Aarhus Teater Store Scene

Hvornår: 25. august – 8. oktober

Spilletidspunkter: Mandag til fredag klokken 19.30, lørdag klokken 16.00

Pris: Mandag til torsdag 220 til 415 kroner. Fredag til lørdag 260 til 455 kroner.

 

Aarhus Teater

Teatergaden
8000 Aarhus C
Tlf: 70 21 30 21
Bestil billet her: billet@aarhusteater.dk

Website:

 

Del artikel

Andre læser også