Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

American Street Kitchen – Amerikansk fastfood, som er værd at vente på

Af Peter Sindahl

Man skulle tro, at efter en lang juleferie, varende fra den 23. december 2016 – 6. januar 2017, så ville Aarhus Street Food være udhvilet og klar til at modtage sultne aarhusianere igen. Desværre holdt næsten halvdelen af boderne i den gamle busterminal stadig ferie, da vi var forbi den 8. januar. Via sedler på de nedrullede gitre informerede de lukkede boder om, at de først ville åbne den 13. januar. Dette faktum havde ikke været oplyst på Street Food’s hjemmeside eller Facebook-side. Ærgeligt, for havde jeg og min gæst vidst det, havde vi ventet med at indtage aftensmaden der, indtil der var større udvalg.

 

Ikke desto mindre, var der fint besøgt. En ung mand på akustisk guitar havde indtaget scenen og stod for det musikalske soundtrack til de besøgendes middag, denne fredag aften.

American Street Kitchen - Amerikansk fastfood, som er værd at vente på

Boden med den længste kø

Valget faldt på American Street Kitchen, der med et kæmpe skilt over boden reklamerede for deres pulled beef burger, efterfulgt af to udråbstegn. Dobbeltgodt, måtte det betyde(!!). Denne bod skilte sig ud ved at være den eneste der havde en kø på 8-10 mennesker ventende. Vi ville prøve det hele og valgte derfor en såkaldt Playboy-menu bestående af en pulled beef burger, curly fries og chilimayo inklusiv tilvalg af ost og bacon, samt en omgang Buffalo wings, med selleri- og gulerod sticks og cream cheese.

American Street Kitchen - Amerikansk fastfood, som er værd at vente på

Vi ventede ca. 15 minutter på vores mad, hvilket er længe, når man har street food/fastfood-konceptet in mente, men samtidig vel at forvente, når der står så mange mennesker i kø.

Generøs servering

Vi satte først tænderne i burgeren. Bollen var en blød og luftig brioche med skinnende overflade, som gjorde godt for det første helhedsindtryk. Den pulled beef var virkelig god! Saftig, mør og, en vigtig detajle, rundhåndet øset op. Som sagt var ost og bacon mulige tilvalg og dette gjorde absolut ikke noget dårligt for helheden af burgeren. Syrligheden og sprødheden i den frisksnittede rødkål gav god kontrast til det smagfulde og søde kød og sennepssaucen, som bollerne var smurt med, var prikken over i’et. En helt igennem lækker burger, som man også blev mæt af.

American Street Kitchen - Amerikansk fastfood, som er værd at vente på

Buffalo wings giver vinger

Buffalovingerne var ligeledes flot præsenteret med snittet persille på toppen, i en papskål. Der var 6-8 vinger. Heri var selleri- og gulerodsticks’ne også placeret og de fremstod frisksnittede. Vi satte tænderne i vingerne, der duftede lækkert af en sød marinade og kødet faldt nemt fra benene. Virkelig smagfuldt. Igen var der sat fokus på den sprøde og syrlige kontrast, i form af grøntsagsstængerne, som fungerede virkelig godt som ganerenser. Den hjemmerørte cream cheese rørt med creme fraiche og lidt forskellige urter gik godt i spænd som dip.

American Street Kitchen - Amerikansk fastfood, som er værd at vente på

Curly fries er nærmest et must sammen med en amerikansk burgermenu og disse var fint sprøde og lækre. Chilimayoen kunne godt have haft mere smag af ja, chili, da den manglede det forsigtige bid som chilien skal give, men det er det eneste jeg kunne sætte en finger på.

Vores vurdering

Har du, ligesom jeg, en forkærlighed for amerikansk-inspireret fastfood, er American Street Kitchen et besøg værd. Playboy-menuen kostede 110 kroner og en omgang wings 60 kroner. Er du mere til vinger end burger, kan du bestille Wingman-menuen, til 90 kr. Du får saftigt og godt tilberedt kød, uanset hvilken menu du kaster dig over og du bliver mæt til en helt fornuftig pris. 10 kroner per henholdvist tilvalgt ost og bacon, er i mine øjne dog for dyrt, for en kunde, der allerede har bestilt en burger(menu) i din bod.

 

NB: Boden har netop tilføjet en ny combo-menu bestående af Pulled Beef Burger, 4 vinger, curly fries og sweet corn, til 150 kr. Denne har vi endnu ikke nået at prøve.

American Street Kitchen - Amerikansk fastfood, som er værd at vente på

 

American Street  Kitchen

Aarhus Street Food
Ny Banegaardsgade 46
8000 Aarhus C
Hjemmeside

Del artikel

Andre læser også