Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Afslører hovednavn: Amerikansk stjerne spiller på NorthSide

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Alec Andreev via NorthSide
Foto: Alec Andreev via NorthSide

Længes du efter lange sommeraftener, store musikoplevelser og kolde fadøl?

Så lander den her nyhed på et tørt sted, for nu løfter NorthSide sløret for intet mindre end 25 nye navne til sommerens festival i Aarhus.

Den store musikpakke byder på spændende kunstnere fra udlandet, både velkendte og spirende nye navne fra Danmark og endnu flere optrædende til den elektroniske scene ELECTRA.

Især ét navn springer i øjnene.

Den anmelderroste rapstjerne Pusha T, der på sine seneste to album, DAYTONA (2018) og It’s Almost Dry (2022), har slået fast, at han er en af de absolut bedste på den internationale hiphopscene.

Senest den 45-årige rapper fra Bronx var i Danmark, blev hans optræden kaldt en “magtdemonstration” af musikmediet Soundvenue, der kvitterede med 5 stjerner for koncerten i Store Vega.

Lukas Graham vender tilbage til Eskelunden

Blandt de nye navne finder man også Lukas Graham, der netop har udgivet det spritnye The Pink Album.

Hele Danmarks poporkester optrådte senest i Eskelunden i sensommeren sidste år, hvor de leverede en overbevisende live-optræden.

Det er også værd at bemærke britiske Sam Fender, der af flere beskrives som en ung udgave af Bruce Springsteen, der decideret er stormet ind på rockscenen i hjemlandet, hvor han spiller arenakoncerter for over 40.000 publikummer.

Rockfans kan også se frem til at opleve den alternative, amerikanske indierocker Kevin Morby og det hæsblæsende britiske guitarband Nothing But Thieves, som senest har gæstet et udsolgt Amager Bio i København.

Den danske talentmasse blomstrer

I kølvandet på coronapandemien gav NorthSide sidste år overvejende ordet til danske artister, og selvom årets line-up igen er vendt tilbage til de internationale rødder, er der stadig plads til at hylde kunstnere fra egen andedam.

Phlake og Folkeklubben har i flere år præget den danske musikscene med henholdsvis blød R&B og 70’er-inspireret, dansksproget folk-rock, mens Lamin over det seneste år har bevist, at han er en af de mest lovende talenter på den danske hiphopscene. 

Blæst har tage den danske ungdom med storm med deres relaterbare tekstunivers og kæmpehits som ”Juice” og ”Ego”, mens popkometen Pil har vist sig at være en af den nye generations dygtigste sangskrivere.

Den fremadstormende, lokale Aarhus-kvintet Zar Paulo har med deres finurlige dansksprogede tekstunivers lagt anmeldere ned på stribe for deres præstationer i studiet såvel som på scenen.

Årets NorthSide inviterer også til et nostalgisk gensyn med den aarhusianske musikarv i form af legendariske Sko/Torp, som var med til at definere den danske musikscene op gennem 90’erne.

De vil til sommer gæste NorthSide med fuldt band til et brag af en hjemmebanekoncert.

Det foreløbige program til NorthSide 2023 (nye navne markeret med fed) er:

ARY (NO)
Benjamin Hav & Familien
Blæst
Cavetown (UK)
eee gee
First Aid Kit (SE) 
Folkeklubben 
Gilli
Guldimund
JPEGMAFIA (US)
Kevin Morby (US)
Kind mod Kind
Lamin
LP (US)
Lukas Graham
Madrugada (NO)
Muse (UK)
Nik & Jay
Nothing But Thieves (UK)
NxWorries feat. Anderson .Paak & Knxwledge (US)
Phlake
Pil
PRISMA
Pusha T (US)
Sam Fender (UK)
Sko/Torp
The 1975 (UK)
Tobias Rahim
White Lies (UK) 
Yemi Alade (NG)
Zar Paulo

ELECTRA
Christian Nielsen
Claptone (DE)
DJ Cemetary & Poul Bones
Henri Matisse
La Fleur (SE)
LF SYSTEM (UK)
Marten Hørger (DE)
MEDUZA (IT)
Nicky Elisabeth (NL) 

Purple Disco Machine (DE) 
SCHAARUP

Nye navne til ELECTRA

Sidste år introducerede NorthSide den helt nye scene ELECTRA, som er dedikeret udelukkende til elektronisk musik.

Festivalen har allerede afsløret de første tre navne – herunder Purple Disco Machine – og nu føjes yderligere otte navne til plakaten.

Den står blandt andet på kæmpehits fra den italienske trio MEDUZA, som bygger bro mellem house-genren og den kommercielle popscene i samarbejde med stjerner som Dermot Kennedy og Hozier.

Tyske Marten Hørger har tidligere optrådt på festivaler som Glastonbury og Burning Man med sin ”feel good bass house”, mens svenske La Fleur bringer sin storroste house- og techno til Eskelunden.

Også hollandske Nicky Elisabeth vil være at opleve, foruden en række danske erfarne DJs og producere: Christian Nielsen, DJ Cemetary og Poul Bones, Henri Matisse og SCHAARUP.

Med de 25 nye navne er størstedelen af programmet til NorthSide 2023 afsløret, men festivalen lover, at der stadig er et par overraskelser i ærmet, inden det fulde lineup ligger klar. 

Salget af 1-dags- og 2-dagsbilletter starter 1. februar kl. 10 via festivalens hjemmeside.

NorthSide finder sted i Eskelunden fra 1. til 3. juni 2023.

Del artikel

Andre læser også