Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anbefalelsesværdig take away i luksusklassen – Pizza fra Oles Gård

Under Northside 2015 udråbte vi Oles Gård som Årets Nye Navn. Igen under dette års festival imponerede Oles pizzaer os. I et lille års tid har der været mulighed for at bestille og afhente de efterhånden berømte pizzaer på gården i Hammel, hver fredag. Hvis man nu bor i byen kan Hammel måske føles lige lovligt langt væk for take away; med det er der nu råd for. Siden torsdag d. 12. august har man kunnet hente sine take away-pizzaer i Salling Super i Søndergade. Men kun om torsdagen. 

 

Hvordan fungerer det, når en almindelig aarhusianer selv skal varme sin gourmet-pizza? Vi har afprøvet tilbuddet.

IMG_0309

Nem bestilling og venlige afhentningstider

Bestillingen foregår her, og var nem og overskuelig. Udvalget var følgende:

 

  • Den med ingen kød fra Oles køer og grise (men med grillet aubergine)
  • Den med krogmodnet kød fra Oles køer og kalve
  • Den med håndrørt salami lavet på kød fra Oles køer og grise
  • Den med saltet og lufttørret kød fra Oles grise

 

Et par klik og så modtog jeg mit ordrenummer på mail. (Tjek din spam hvis du ikke modtager noget!) Afhentningstiderne i Salling Super kan finde sted mellem kl. 14.00 – 20.00, hvilket må siges at være noget, der kan passe selv den mest travle børnefamilie.

 

Unødvendig forvirring i Salling Super

Der herskede dog en smule forvirring i Salling Super. Ved hvilken disk skulle pizzaerne præcis hentes? Der var ikke yderligere instrukser i bekræftelsesmailen. Jeg spurgte en medarbejder, som ikke vidste noget; ej heller blev jeg tilbudt, at hun ville finde ud af det. Jeg spurgte derefter i Slagterafdelingen og han mente, at det måske var i Specialiteter eller Delikatesseafdelingen, i bunden af forretningen. Jeg henvendte mig til førstnævnte, men nej, endnu en nitte. Ekspedienten kunne dog fortælle mig, at jeg nok skulle over i Delikatessen. Endelig! Ole, skriv lige dette på ordren fremover, så slipper andre for samme tur. (Jeg følte mig som Asterix og Obelix i en af De Tolv Prøver, hvor de skal overvinde bureaukrati og ubehjælpsomhed i jagten på attest nr. 117!)   

 

Nå, men jeg fik mine pizzaer og betalte for dem ved kassen, ligesom alle andre varer. Dette var nemt nok.

Oles Gård på Brandbygegaard

Topping for enhver smag

De forskellige slags topping kan variere fra gang til gang, afhængigt af hvad Ole har klar fra modning. På Northside smagte vi “Den med gris” og “Den med salami”. Derfor valgte vi denne gang “Den med krogmodnet kød (fra Oles Jerseykøer og kalve)” og “Den med ingen kød (men med grillet aubergine)”.

IMG_0311

Emballagen var brune, rustikke pizzabakker. Et brændemærke på kassen med logoet på, satte os i rette, økologiske stemning. Pizzaerne var fint pakket ind i tynd film og havde ikke taget synderligt meget skade af turen i min cykeltur over byens brosten. 3-5 minutter på 250 grader, stod der. Det lød af lidt, men pizzabundene er så tynde, at man faktisk hurtigt finder ud af, at Ole nok alligevel har ret i det. Man skal være lidt påpasselig med at sætte en vask over i mellemtiden, hvilket jeg måtte sande, da “Den med aubergine” var tæt på at blive “Den med brændt dej!” Lidt opsyn med ovnen er absolut anbefalelsesværdigt, med sådan et lavt tidsinterval.

Vi slap med lidt svedne kanter, men det gjorde faktisk ikke noget dårligt, for sådan en stenovnsbagt surdej.

IMG_0319

Den med aubergine

Fremgangsmåden og ingredienserne i Oles pizzaer er de samme, helt indtil valg af fyld: Koldhævet surdejsbund med kartofler, rosmarin og olivenolie bliver bagt i en stenovn. Derefter toppes de med mayo, chilimarmelade, citronskal, Vesterhavsost, tomater og urter.

IMG_0323

Den med krogmodnet kød fra Jerseykøer og kalve

 

Bedste take away-pizza i Aarhus?

Det fungerer altså! Auberginen var vores favorit. Der var virkelig meget smag i og det spillede rigtig godt sammen med chilimarmeladen og citronskallen, som er mine favoritter af de basale ingredienser. Kødet var lækkert, smagfuldt og mørt. Auberginen var bare virkelig overlegen.

Sikke et fantastisk koncept. Hent din pizza stort set når det passer dig, giv den 5 minutter i ovnen og så har du en blæret pizza. Vil du ikke spise den torsdag, kan den holde sig i op til 3 dage på køl. Givet, det kræver lidt planlægning og du kan ikke få pizza i starten af ugen. Men du får virkelig god pizza for pengene og du slipper for at risikere halvkolde pizzaer. Der er åbent for ugens bestilling allerede nu, på hjemmesiden.

Vi betalte 100 kroner per pizza for 450 gram.

 

Oles Gård

Søbygårdsvej 146
8450 Hammel
Telefon: 25157101
E-mail: ole@olesmail.dk

Website

 

DB_AarhusUpdate-bannerreklamer_3_930x180