Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Emmery’s i Bruunsgade: Bageren og kaffenbaren

Af Jan L. Pedersen

Nu valgte jeg at besøge Emmery’s på Bruunsgade i Aarhus for at smage på deres kaffe og brød.  Det var nu mest kaffen jeg gik efter, men deres brød så mere indbydende ud end deres kaffebar i bagerst i lokalet gjorde. Butikken var affolket denne formiddag, der var kun et par kunder udover mig.

 

De to unge, smilende og flinke unge kvinder bag disken, var meget imødekommende og venlige. Jeg spurgte ind til deres kaffekort og fik forklaring på mine spørgsmål, dog meget overfladisk. På spørgsmålet om hvad hun kunne anbefale, var svaret at det kom an på hvilket humør jeg var i. I et sådan tilfælde mener jeg det er vigtigt ekspedienten/baristaen er aktiv med at foreslå hvad der kan drikkes, og ikke bare afventer at kunden finder ud af hvordan humøret er. Men endelig begyndte den flinke pige at fortælle om kaffen, dog på et generelt niveau, såsom hvor kaffen kom fra, at de ristede den selv og i øvrigt også prøvesmagte den selv.

Hun viste tydeligvis noget om kaffe.

 

Det endte med en Emmery’s Special. Den består af en dobbelt Cortado med dampet økologisk mælk og høj crema. Dertil købte jeg en bolle med smør. Bollen var nybagt, sprød og med et mikroskopisk lag smør på, noget der ligger i tiden blandt yngre sunde kvinder. Jeg har været på Emmerys en del gange efterhånden og synes deres brød er i særklasse. Dog er det en god idé at fortælle ekspedienten tydeligt der skal smør på brødet.

 

Bedre kaffe end forventet

Kaffen smagte faktisk bedre end jeg havde regnet med. Den var veltilberedt og der var en fin balance mellem mælk og espresso, dog var den høje crema ikke ret høj, men den havde en god afbalanceret smag. Så jeg kan varmt anbefale en Emmerys speciel.

 

Da jeg havde drukket min Emmery’s speciel, fik jeg en enkelt espresso, som smagte dejlig blød med en god eftersmag. En kop veltilberedt og sød espresso er en fantastisk oplevelse og vanedannende. Den var varm som den burde være.

 

Indretningen er meget stilren med en del stål og finér. Der er ingen tvivl om indretningen holder i mange år. Især de meget høje barstole gør at den del af befolkningen der ikke er over 175 nærmest skal kravle op på stolene.

 

Udsigten til livet på Bruunsgade er dog rigtig fin, med meget liv på gaden, hvilket gør vinduespladserne meget attraktive. I det hele taget er beliggenheden helt i top midt på den meget attraktive gade, hvor den ene efter anden butik opstår. Der var rigeligt med aviser og blade til at læse i, hvilket klart er et stort plus.

 

Min opfattelse er at Emmery’s klart mere er et bageri med indbygget kaffebar. Uden at genere nogen kan der sagtens arbejdes med kaffedelen hos Emmery’s. Men alt i alt et dejligt sted med god kaffe og rigtig godt og tungt brød. Priserne er ikke billige, men med den kvalitet brød der serveres er prisen til at forstå. Så er anbefaling fra os på IbyenAarhus.

 
 
Emmery’s
MP Bruunsgade 49
8000 Aarhus C
Tlf: 87 30 06 40
Besøg Hjemmeside
 
 
 
 

Del artikel

Andre læser også