Anonym og let at overse – men vietnamesiske KJ Minh gør det godt!
Mellem banegården og Rutebilstationen i Aarhus ligger en lille og anonym vietnamesisk restaurant. Den gør ikke meget væsen ud af sig. Facaden er langt fra prangende, men det er jo heller ikke på grund af den, vi kommer på KJ Minh. Et hemmeligt sted er for meget sagt, men det er godt gemt, og i kategorien vietnamesisk mad er det et af de bedste spisesteder i Aarhus. KJ Minh er meget underspillet, og stilen er personlig på den gode måde. Et bud er, at restauranten er familiedrevet, og familien er der altid. Det er altid de samme mennesker, vi ser, når vi er forbi.
Inspirerende menukort
Noget, som KJ Minh er kendt for, er, at de bruger helt originale vietnamesiske opskrifter, som ikke er tilpasset den danske smag. Dog fortalte tjeneren os, at de har videreudviklet en del af dem, så de passer mere til nutidens vietnamesiske smagssanser. Men uanset hvad, så smager maden, de laver på KJ Minh himmelsk. Det skal dog siges, at de også har retter, som mere eller mindre er tilpasset den danske smag.
Forretter, lette retter og hovedretter
Menukortet er skarpt, forstået på den måde der ikke er tonsvis af retter, som man nogle gange ser det på asiatiske restauranter. Ud over sushi er der 20 retter i alt at vælge mellem. Heraf er de syv retter i kategorien, lette retter.
For kun 60 kroner kan du få fire store rispapir-ruller med chili-stegte rejer, hvidløg, citrongræs, rødløg, agurk, mango, salat og friske urter. Helt vildt lækker mad til den pris. Det var en ret i den mere spicy ende af skalaen. Man kunne smage chilien, skønt.
Vi nappede en Bun Bo, som var en gang kalvefilet med dampede ris, nudler, sprøde mini ruller, lidt urtesalat og en sauce til. På menukortet stod der, at det var en hjemmerørt fiskesauce, men fiskesmag var der ikke så meget af. Men ikke et ondt ord om tynde saucer. God og mild i smagen, som passede os fint. Prisen var 129 kroner for sådan en omgang.
En del af to retters menuen
Første servering eller forretten om du vil, var en tallerken med to ruller med krabbe, tre stykker sushi og en mini rulle. Fin lille appetizer, som fortæller lidt om, hvad restauranten kan tilbyde. Vinderen her, var klart sushien med den grillede laks. Den kunne jeg godt have spist et par stykker mere af.
En omgang CÀRI GÀ som på dansk betyder kylling i citrongræs med bacon, kokos, gulerødder, søde kartofler og spinat. Som tilbehør var der ris og brød. Kylling var der nok af. Tilbehør og smag var perfekt. Noter lige CÀRI GÀ og bestil den, når du gæster KJ Minh.
Alt for travlt til en tjener
Det var kun en kvindelig tjener tilstede den aften, vi var forbi. Hun havde travlt. Restauranten var næsten fyldt, og alle skulle spise. Men alligevel, så burde man prioritere betjeningen noget mere. Vi ventede godt en halv time på vores forretter. Det er for lang tid efter vores vurdering. Tjeneren denne aften var alene om at betjene alle gæsterne. Og der var stort set fuldt hus, hvilket vil sige på den anden side af 30. Men effektivitet får en anden betydning, når man ser en kvinde arbejde så meget, som tilfældet var på KJ Minh.
Flot asiatisk mad
Vi drak en voldsom vin til maden den aften. En flaske Bordeaux til 210 kroner. En god pris. Den gik bedst til kødretterne, og den var også tænkt dertil. Hos KJ Minh sælger de ikke så meget vin på glas, hvilket gør det lidt svært at finde en vin, som passer til alle de smagsnuancer, som er i vietnamesisk mad. Vinkortet er ikke stort, få vine men med stor forskellighed. Måske skulle KJ Minh overveje at se lidt på druen gewurztraminer, blot en opfordring.
Maden var god og autentisk, der var smag for hver en krone. Det bedste bud i Aarhus på hvad det vietnamesiske køkken formår. Restauranten skal dog snart gøre noget ved tjener- og kokkestaben. Det holder altså ikke med så lang ventetid på maden. Men alt andet var i orden. Kun rosende ord herfra og en uforbeholden anbefaling.
Anmeldelsen er skrevet af Jan L. Pedersen
[mappress mapid=”372″]