Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse af Specialklassen: Hylende morsom 10-års jubilæumsshow med hyldest til improen

Af Pernille Søborg

Musikhuset i Aarhus tog fredag aften imod Specialklassen. Det blev en aften med impro-comedy. Et musikalsk comedyshow af høj klasse, hvor publikum var en stor del af showet og fik brugt lattermusklerne.

 

Anmeldelse af Specialklassen: Hylende morsom 10-års jubilæumsshow med hyldest til improen

 

Tre mænd iført hvid skjorte, sort slips og sorte bukser kom på scenen sprængfyldte med energi til deres 10-års jubilæumsshow. Rammerne var sat på forhånd, men hvad, der sker indenfor rammerne, er nyt hver aften. De improviserer sig på musikalsk og involverende vis gennem scener og sketches baseret på publikums idéer.

 

Selvsikkerhed i soveværelset

Lige fra starten henvendte Specialklassen sig til publikum. “Hvad har I drømt om at blive?” “Pilot, balletdanser” lød svarene fra salen. Straks efter brød de tre mænd ud i en musical om den blinde, der ville være pilot og om en dårlig danser, der ville være balletdanser. Derefter skiftede emnet til, hvor selvsikkerheden skal være mest i top. “I soveværelset” lød det højt og tydeligt fra en mand i salen. Kasper D. Gattrup sørgede for et lydunivers, og Rasmus Søndergaard mimede på underholdende vis den akavede situation. Så var vi i gang!

 

Ingen var fredet

Et par mænd blandt publikum blev hentet på scenen til et stykke, andre fik en fjernbetjening i hånden til at uddele stød, hver gang en skuespiller sagde noget bestemt, to blev interviewet og en mand lånte sin mobil ud til Specialklassen, der fandt en historie fra Facebook, som de tog udgangspunkt i. Komikerne var eminente til at fange detaljen.

 

Vi kom vidt omkring

Hver scene blev indledt og sat sammen af en prædiken. Her læste de tre komikere på skift højt af impro-bogen, hvor flere stand-upper blev nævnt som evangelister, mens publikum som menigheden måtte op at stå. Hvilken genre Specialklassen arbejdede med varierede. Vi kom omkring musical, radioprogram, film noir og gospel. Der var god variation.

 

Impro-teater kræver et medspillende publikum

Publikum var en blandet skare af unge og ældre af begge køn. Fra første færd var de klar med klapsalver og indlevelse. I den medspillende del skulle publikum lige i gang. Men da vi nåede til 2. del, blev der råbt i munden på hinanden. Emner som drømme, selvsikkerhed, fremtiden og tarmskyl blev publikum præsenteret for. Publikums historier i form af interviews eller ord, der blev råbt op til scenen, sørgede for temaerne. De blev på elegant vis flettet ind i vilde, skøre og løjerlige scenarier.

 

10-års erfaring

Specialklassen, der består af de professionelle skuespillere/komikere Kasper Le Fevre, Kasper D. Gattrup og Rasmus Søndergaard, har stået på scenen med Specialklassen i 10 år. Erfaringen skinnede tydeligt igennem, men også glæden ved at stå på scenen. De tre komikere supplerede hinanden godt og fik også hylet hinanden ud af den gennem absurde situationer og kommentarer. De kender hinandens styrker og svagheder. En fornøjelse at se den timing og kreativitet der gennemsyrede showet. Musikeren bag tangenterne sørgede for lydscenen. Han havde stor musikalitet og indlevelse, som showet fortjente.

 

5 stjerner

Det to timers lange show sluttede af med gospelsangen “Impro er Gud”. Showet var både gakket, sjovt, overraskende og ikke mindst imponerende. Vi var godt underholdt, og grinefrekvensen var høj. Et stående bifald og jubel var nærmest uundgåeligt.

Anmeldelse af Specialklassen: Hylende morsom 10-års jubilæumsshow med hyldest til improen

Den dramatiske kvalitet af aftenens sketches var overvejende god. Den ene hylende morsom, mens en enkelt var langtrukken. Prædikenerne blev en anelse lange. Dem kunne jeg godt have været foruden. Men de fik trods alt scenerne til at hænge sammen. Komikerne gjorde det godt. Deres mimik og gestik er imponerende. Især Rasmus Søndergaard udfoldede sig her. Sangene bar præg af, det er impro, men teksterne kom tydeligt frem, hvilket er det vigtigste i stand-up.

 

Specialklassen er selv efter 10 år på scenen sprængfyldte med energi. Showet er en oplevelse for alle, der har lyst til en aften fyldt med grin og glæde. Så det er bare med at komme afsted. Vi uddeler 5 stjerner for en sjov aften i selskab med Specialklassen.

 

Se andre arrangementer i Musikhuset Aarhus her

 

 

Del artikel

Andre læser også