Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse af Sushi+ i M.P. Bruunsgade på Frederiksbjerg

Af Jan L. Pedersen

Efter en mislykket anmeldelse af en anden Sushirestaurant i Aarhus, havde vi store forventninger til Sushi+. Den hippe M.P Bruunsgade danner rammen om Sushi+. Der er ingen tvivl om at gadens store aktivitet giver stedet et boost.

Det var med glæde jeg kom ind i restauranten og konstaterede, at regel nummer ét for en Sushirestaurant var overholdt, nemlig at der ikke lugtede spor af fisk. Betjeningen var pærejysk, dog med både selvironi og sarkasme, en god kontrast til det stilrene japanske køkken. Det gjorde mig tryg at se de to sushi kokke var asiater.

Maden

Vi prøvede forskellige slags sushi, suppe og sticks, om hvilke man alle kan sige, at de var af en yderst fin råvarekvalitet.

Vi fik 10 stykker blandet Sushi – 4 stykker nigiri og 6 stykker marki. Prisen var 100 kroner fordi vi kom inden kl. 15, der er nemlig et specielt frokosttilbud på 10 styk. Det var en pæn portion, som så yderst indbyende ud. I sær rødbedelaksen er er en fryd for øjet.

Anmeldelse af Sushi+ i M.P. Bruunsgade på Frederiksbjerg

Vi fik en skål traditionelle edamame lune soyabønner til 28 kroner. De var drysset med havsalt. Det er hyggeligt at sidde og pille bønnerne, smagen er frisk godt – dem her smagte helt ufattelig godt. Jeg er sikker på de store smagsforskelle indenfor edamamebønner, er afgørende for, om de falder i god smag eller ej. Det er sund snack som efter min mening er undervurderet lidt.

Anmeldelse af Sushi+ i M.P. Bruunsgade på Frederiksbjerg

Den anden forret var misosuppe med laks, tofu, forårsløg og tang. Prisen var 36 kroner, en absolut fair pris for en kraftig og smagsfulde suppe. Du skal være opmærksom på der er meget fyld i denne suppe, og den mætter godt.

Anmeldelse af Sushi+ i M.P. Bruunsgade på Frederiksbjerg

Vi valgte sushi + sticks til én person. Der var 12 styk i alt, 4 california ruller, 2 nigiri tun, 2 nigiri laks plus de 4 sticks som bestod af teriyakilaks, kyllingkødboller, kylling teriyaki og til slut en okse ribeye spicy. Prisen for de 12 styk var 180 kroner, hvilket må siges af være en meget fair pris. Sticksene med teriyakilaks og okse ribeye var mine favoritter, og det er svært at glemme dem. Sushien var også god, især laksen har et meget højt niveau, men hvidfisken var også god og meget mør, dog uden den store smag.

Anmeldelse af Sushi+ i M.P. Bruunsgade på Frederiksbjerg

Vi ville også smage en omgang crab california roll som ikke var med imiteret krabbekød, men med rigtig krabbekød. Det blev til 8 stk blue swimmer crab california til 98 kroner. Den indeholdt krabbe, avocado, agurk og japansk mayo. Uden tvivl en god smagsoplevelse, men jeg vil ikke anbefale dig at spise 8 styk selv, selvom det er fristende. Krabbesmagen er ikke så gennemtrængende, men ingen tvivl om det er krabbekød der er i.

Både fisk og ris var veltempereret, hvilket er endnu et plus i den sushitraditionelle karakterbog. Intet slinger her.

 

Drikkevarer

Til maden fik vi en riesling fra Gustave Lorentz i Alsace, en Fleurelle 2009, Pinot blanc – frisk og krydret med blomsterpræg. Prisen er 195 kroner, hvilket er en fin pris for denne vin. Vi har smagt vinen før og kender den. Udvalget af japanske øl er pænt, der er ni japanske øl på kortet. Igen tog vi et kendt valg, nemlig en Sapporo premium lager. Øllen er lys og mild med let maltsmag. Passer fint til japansk mad, især fisk.

Anmeldelse af Sushi+ i M.P. Bruunsgade på Frederiksbjerg

 

Atomosfære

Der var ikke så mange mennesker da vi kom, men der kom en del flere jo tættere vi kom på aftenstid. Lokalet er ikke prangende, men der er en pæn og hyggelig indretning. Ikke som en dansk restaurant, men som man ser en Sushirestaurant i Japan, Hong Kong eller Shanghai. Stemningen og indretningen er klart inspireret af østen.

Anmeldelse af Sushi+ i M.P. Bruunsgade på Frederiksbjerg

Vi sidder så vi kan betragte kokkens arbejde, som foregår med sikker hånd. Ingen tvivl om han kan sit kram, når det gælder at skære fisken, som ligger flot præsenteret i en ren køledisk som virkelig appellere til det visuelle.

Anmeldelse af Sushi+ i M.P. Bruunsgade på Frederiksbjerg

Vi spiste os mætte, fik øl og en flaske vin og 2 retter, prisen lød på 580 kroner. Med det udvalg og til den pris er det helt naturligt at der er mange mennesker hos Sushi+. Vi observerede at der kom rigtige mange efter takeaway, fakstisk en del flere end der sad i restauranten denne fredag.

En observation som er vigtig for børnefamilier er de små og spændende børnemenuer, som findes på menukortet. Priserne starter ved 60 kroner for en menu, og umiddelbart ser de menuer vi så, ret spændende ud. Der er et pænt udvalg af vegetarretter på Sushi+. Vi smagte dem ikke på vores besøg denne dag.

Hos Sushi+ får man et rigtig godt måltid mad til meget rimelige penge – serveret venligt i hyggelige omgivelser eller afhentet i solide bokse og i papirsposer.

 

 

Sushi+
M.P. Bruuns Gade 54
8000 Aarhus C
Telefon 86 13 99 90
 

 

Åbningstider
man – tors fra 11.30 – 22.00
fre – lør fra 11.30 – 22.00
 

[mappress mapid=”13″]

Del artikel

Andre læser også