Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

U.S burgere på The Diner i M.P. Bruunsgade

Af Jan L. Pedersen

Vi har på aarhusupdate.dk besluttet os for at undersøge, hvor vi får byens bedste burger. Første sted vi besøgte var The Diners i M.P. Bruunsgade på Frederiksbjerg. Stedet åbnede sidste år i august måned. Efter antallet af mennesker der spiste denne aften, kan vi godt fastslå stedet er populær. The Diners ligger 4 trin ned fra fortovet, og syner ikke af så meget ude fra vejen.

Når du kigger i menukortet, finder du ud af, at det hundrede procent er en burgerrestaurant efter amerikansk koncept. Menukortet indeholder diverse typer burgers, hotdogs, sandwichs og en sideorder-menu, du kan vælge tilbehør fra.

U.S burgere på The Diner i M.P. Bruunsgade

Originale amerikanske burgere i Aarhus lyder spændende, men vi var lidt mistroiske. Men efter at havde smagt deres burgere, må vi indrømme at det er de bedste amerikanske burgere vi har smagt i Danmark. Sidst jeg fik en bedre burger var i San Francisco for en del år siden. Så er det slået fast. Du må ikke sammenligne dem med en dansk burger med masser af salat i. De er to forskellige smagsoplevelser.

Maden

Vi spiste blandt andet en New Mexico burger med løg, guccamole, jalapeños, ost og salsa til 89,- kr. Vi bestiller fritter til en merpris på 20 kr. Burgeren var brandvarm og så meget indbydende ud. Den kom i en papirlomme, men vi kunne bare bede om bestik, hvis vi ønskede at spise med kniv og gaffel. Men vi tog den som den spises ”over there”. Den var meget strærk kryderet med chilli, men smagte virklig af noget. Osten var mild og havde en god smag. Kødet er okay saftig og utrolig fast i det. Burgeren er godt tyk. Duften af grillet oksekød er simpelthen fantastisk. Bøfferne tåler ikke sammenligning med en tynd dansk burger. Der er ikke ret meget salat i amerikanske burger, men hvis man husker at sige det til personalet kan man sagtnes få mere salat i, gratis.

U.S burgere på The Diner i M.P. Bruunsgade

En Texasburger med to bøffer, fire skiver bacon, mayo, tomat, syltede agurker og løg var hvad jeg fik. Det var en voldsom stor burger, men den smagte godt. Jeg kunne dog ikke spise op, hvem sagde kylling? Det var et par rigtig gode burgere vi spiste. Faktisk, var det bedre end godt, og The Diner laver nok en af de bedste burgere i Aarhus.

Herunder ser du en BBQ South Carolinaburger med tyk ost, løg og pickles. Det er ikke en stærk burger men helt okay.

U.S burgere på The Diner i M.P. Bruunsgade

Fritterne er specielt skåret. De er lækker sprøde og har en god smag, uden at være for fede. Et godt råd er at prøve deres chilimayo, det er stærk, men smager godt.

Vi snakker med en af de kokke der har ansvaret for kødet. Han fortæller, det er en speciel krydderi-blanding der gør at burgeren smager helt speciel. Huset hemmelige opskrift. Der er heller ikke så meget fedt i burgerne, hvilket gør en del kunder mener de er for tørre i kødet, men det har vi ikke oplevet de tre gange vi har besøgt The Diner i Bruunsgade.

Som dessert fik vi en cheesecake som også er værd at smage.

U.S burgere på The Diner i M.P. Bruunsgade

Drikkevarer

Der serveres selvfølgelig øl, amerikansk øl, såsom Budweiser, Liberty Ale og Old Foghorn fra San Francisco. Der er en del forskellige sodavandstyper, som passer godt til den hurtige frokost. Ellers er vand jo godt til mad. Vi fandt også et par flasker vin på menukortet, som også sælges på glas. Vinen er selvfølgelig fra Californien.

Service og betjening

Betjeningen var ung og yderst snaksaglig og serviceminded. Dejligt at komme et sted hvor man føler sig velkommen. Der var fin vejledning i konceptet og personalet viste tydeligvis noget om det de serverede på The Diner. De kom også med deres personlige anbefalinger, som vi i nogen grad fulgte. Det smitter af på gæsterne når personalet har det godt med hinanden, og kan finde ud af at arbejde sammen. Det oplevede vi denne aften på The Diners. Jeg tror ikke der er så stor udskiftning i personalet, da de virkede meget rutinerede. En anmelder har netop kritiseret personalet for deres langsomhed, men det oplevede vi ikke. Måske har de lært af den kritik de fik kort efter de åbnede. 

Atmosfære

The Diner ligger på Frederiksbjerg i Aarhus, midt på den hippe M.P. Bruunsgade. Der er kun 50 meter til banegården. Stedet er retroindrettet. Stilen er præget er nostalgien fra 50’ erne og 60’ ernes USA.

Indretningen, personaletøjet, stilen, møblerne, farverne og musikken, der flyder ud gennem højttalerne lever fuldstændigt op til de forestillinger, vi havde i hovedet inden vi besøgte den århusianske udgave af en diner.

Der er en god atmosfære og en gennemført 50’er stemning. Det er fotos af diverse amerikanske idoler på væggene(flest med smukke kvinder), men også forskellige skilte med neonlys. Alt i alt må vi indrømme konceptet rammer meget godt plet. Idéen er god og stedet er gennemført.

Der plads til 60 gæster i rækken af båse inde i restauranten og plads til 16 personer på den nye terrasse, som lige er taget i brug. Der er god plads og vi sidder godt i de bløde sofaer.

U.S burgere på The Diner i M.P. Bruunsgade

Prisniveau

Prisen er ikke den billigste for en burger, men kvaliteten tåler heller ikke sammenligning med ret meget andet. En burgermenu til 79,- kr. inkl. drikke fra en burgerkæde kan ikke sammenlignes med The Diner.

Husk på, det er en relativ stor burger med mindst 180 grams kød. For en menu med burger, fritter, mayo og stor sodavand skal der afsættes små 150,- kr. pr person. Der er kidsmeal på menukortet som er noget billigere, og selvfølgelig også mindre.

Så hvis husets mor er på arbejde eller ikke spiser hjemme i aften, så er det oplagt at tage ungerne med på ægte burgerbar. I øvrigt er det noget billigere end en tur til USA.

  • Er der ventetid? Lidt, ikke noget af betydning
  • Er det amerikanske burgers? Ja, ikke helt ved siden af
  • Har The Diners vegetarburgers? Ja, det har de faktisk
  • Er der god betjening? Ja
  • Hvordan var atmosfæren? God og gennemført amerikansk
  • Kan man vælge ekstra tilbehør? Ja, men det koster lidt ekstra
  • Er maden billig? Nej ikke helt, men okay i forhold til kvaliteten
  • Kommer vi igen? Ja

The Diner

M.P. Bruunsgade 42
8000 Aarhus C

Tlf.: 29 82 66 82
 
 
Åbningstider
Mandag- fredag  11 – 22
Lørdag og søndag  10 – 22
Køkkenet lukker 21.30 alle dage

Det er smart at reservere bord hvis I er flere end fire personer.

Del artikel

Andre læser også