Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse af Thriller Live: Michael Jacksons sange hyldet i et brag af et show 

Af Pernille Søborg

Officerjakke, en krølle ned over ansigtet, glimmerhandske, en hat og Moonwalk. Ja, vi er ikke i tvivl om, hvem der tales om. The King of pop: Michael Jackson. “Thriller Live” fra Londons West End spillede i Musikhuset i Aarhus lørdag aften. En hyldestkoncert med Michael Jacksons største hits, der fik et veloplagt publikum til at juble af sangene, de imponerende dansekoreografier og et velspillende band.  

 

Anmeldelse af Thriller Live: Michael Jacksons sange hyldet i et brag af et show 

 

Der var gang i den fra starten. Danserne kom springende ind på scenen. “Don´t stop till you get enough” gik i gang, og de 15 medvirkende var her der og alle vegne. Jacksons legendariske Moonwalk vakte stor jubel i salen og skabte overgangen til “Billie Jean”. Så var vi i gang.

 

Historien startede i 60´erne

Hyldestshowet blev sat sammen af fortællinger om Michael Jacksons karriere. En rejse med entertaineren, der var født til at synge og levede for at underholde. Vi startede i slutningen af 60´erne, hvor Jackson Five fik kontrakt med det prestigefulde pladeselskab Motown Records. Her fik vi  fornøjelsen af numrene“ABC”, “Ain´t no sunshine”, og “I want you back”. 

 

Et årti senere

Bandet var velspillende. Da tonerne til “Blame it on the Boogie” lød, delte storskærmen sig i to, og bandet, ledet af Steve White, kom til syne. Der var tydeligvis respekt om den autentiske lydoplevelse, og de udødelige beats var helt på plads. “Let´s dance Let´s Shout” fik publikum op at stå og råbe med på “Dance” og “Shout”. Ja, selv hofterne kom i gang. “Dangerous” fik det største bifald i første sæt. Bedre koreografi skal man lede længe efter. Kostumerne var gennemførte. Til “Rock with you” var danserne iført guld, glimmer og palietter, der lyste scenen op. 

 

Dansere i verdensklasse

Danserne imponerede. Koreografierne var flotte og krævede noget af smidighed og styrke. Timingen sad lige i skabet, og det var en fornøjelse at se. Showet var ret simpelt sat op. Lysshow med lystårne, en gangbro, trapper, storskærm med billeder og tekst understøttende sangene. Det er ikke brug for de store rekvisitter, når artisterne er så dygtige og fylder scenen ud. Jacksons karakteristiske tøj og genstande som solbriller, handsker, hatten og de særprægede dansetrin og skrig var selvfølgelig inkorporeret i showet.

 

Sangerne var udfordret

Michael Jacksons lyse falset er svær at kopiere. De fem sangere i showet gjorde, hvad de kunne og særligt to skilte sig ud. De øvrige var ikke nær så overbevisende. Desværre. Det skal dog siges, at alle sang godt. 

 

Thriller fik taget til at løfte sig

Solokarrieren tog først for alvor fart i 1982 med udgivelsen af “Thriller”. Albummet, der har solgt 60 millioner eksemplarer, og er musikhistoriens mest solgte plade. Efter pausen fik vi fra Thriller albummet “Wanna be startin´ somethin´” og “Beat it”, hvor guitaristerne fik plads på scenen. Der kom endnu mere gang i den i anden del. Nok fordi sangene var nyere og kendte for publikum. Sidste nummer “Earth Song” blev udført smukt. Stille og roligt udviklede nummeret sig, og sangerne sang sig fuldt ud. 

 

Ekstranummer

Showet sluttede af med tre ekstranumre. “Billie Jean”, “Thriller” og “Black or White”. Publikum rejste sig spontant op og klappede med. De kunne ikke få nok. Hujede og ville have mere. Ingen tvivl om, de havde fået, hvad de kom efter. 

 

Vurdering

Michael Jacksons sangkatalog er spækket med hits, og kan her ti år efter hans død stadig tryllebinde mennesker i alle aldersgrupper. Det var tydeligt i Musikhuset. “Thriller Live” er værd at se! 

 

Opsætningerne fra Londons West End er ofte imponerende, og dette er ingen undtagelse. Det var topprofessionelt. Bandet var velspillende, koreografierne imponerende, og der var en god variation mellem pop-, rock- og soulnumre. 

 

Eneste kritik var, at de fem udgaver af Michael Jackson var svingende. Det er nok nærmest umuligt at synge som The King of Pop, men hos to af sangerne var niveauet for lavt. De sang sig dog op i løbet af showet. 

 

De lidt over 2 timer, selve showet varede, fløj afsted. Jeg tager hatten af for Michael Jacksons enorme sangkatalog og “Thriller Lives” måde at levere det på. 5 store stjerner for en fantastisk hyldestkoncert.  

 

Anmeldelse af Thriller Live: Michael Jacksons sange hyldet i et brag af et show 

 

Anmeldelse af Thriller Live: Michael Jacksons sange hyldet i et brag af et show 

Anmeldelse af Thriller Live: Michael Jacksons sange hyldet i et brag af et show 

Anmeldelse af Thriller Live: Michael Jacksons sange hyldet i et brag af et show 

Anmeldelse af Thriller Live: Michael Jacksons sange hyldet i et brag af et show 

 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også