Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Madanmeldelse: ´Snup en fika´ – hos sunde Café Fika i Nørregade

Af anders@sommersangdigital.dk

På den hæsblæsende og travle Nørregade midt i Aarhus C, på et gadehjørne, der tidligere husede et bageri, finder du Café Fika. En lille, hyggelig take-away café, som positionerer sig som den første østjyske café med det økologiske spisemærke i GULD. 

 

De bruger miljønedbrydeligt engangsmateriale og har stort fokus på minoriteter som vegetarer, veganere og allergikere, idet de udbyder et væld af laktose- og glutenfri produkter. Og så har de Elitesmiley! På overfladen en café, der følger ´tidens tand´. Hos Fika er der gennemsigtighed; hvad, du ser, er, hvad du får; og alt er ifølge dem selv ´lavet med kærlighed´.   

Madanmeldelse: ´Snup en fika´ - hos sunde Café Fika i Nørregade

 

Spartansk og alternativt menukort

Fika har et super simpelt menukort. De udbyder 4 ting; salater, sandwiches, majspandekager og tærte. Kød har en meget lille plads på menuen, der tydeligvis sætter fokus på et bredt udvalg af frugt og grønt i rige variationer.

Madanmeldelse: ´Snup en fika´ - hos sunde Café Fika i Nørregade

Du sammensætter din egen salat i en lille (400 gram til 65 kroner) eller stor (650 gram til 90 kroner) udgave, ligesom du vælger, om din sandwich (60 kroner) og madpandekage (88 kroner) skal serveres lun eller kold. Der er weekend brunch lørdag og søndag til 135 kroner. De kører med et fast menu-tilbud, hvor man kan kombinere en spise med en drink til priser mellem 100 og 125 kroner. 

Madanmeldelse: ´Snup en fika´ - hos sunde Café Fika i Nørregade

Deres drikkevarer-sortiment er stort og varieret. De har spændende, friskpressede juicer i alle afskygninger (45 kroner pr. stk), ligesom man kan købe ret så alternative smoothies (6 varianter à 55 kroner). De har klassiske varme drikke til en pris à 30-50 kroner, men også noget utraditionelle, plantebaseret drikke som fx ´Rødbede Latte med ahornsirup´. Sidst men ikke mindst finder man i køledisken udvalgte saft og sodavand fra Galvanina og Bornholms mosteri (30/35 kroner).      

 

Sprød, farverig salat med kylling, topping og ´creme´

Med fin rådgivning og guidning fra servitricen fik vi sammensat en lille salat, hvor man frit kan vælge 4 ud af 10 mulige allerede komponerede salater. Vi valgte en havrekernesalat, en råmarineret rødkålssalat, Fikas udgave af en råkostsalat samt en salat af sorte bønner. Vi fik ristede, sprøde kerner som topping og valgte en avocadocreme som dressing. 

Madanmeldelse: ´Snup en fika´ - hos sunde Café Fika i Nørregade

Dertil tilkøbte vi stegt kylling (20 kroner). Super flot anretning med alskens farver til at pryde øjet og vække smagsløgene. Et mekka af sprøde, saftige råvarer og måske endda lige i overkanten, da det var svært at skille smagene fra hinanden. Den noget tørstegte, trevlede kylling på toppen gjorde ikke noget godt for salaten, der i virkeligheden havde gjort sig bedre uden. Sund og dejlig salat.

 

Velsmagende majspandekage med lakse-æblesalat

Vi følte os nødsagede til at prøve de lækre, glutenfri majspandekager og valgte den med lakse-æblesalat, avocado, syltede rødløg, karsepesto og salat. Vel nok den bedste af de tre retter, vi fik bestilt. Vi valgte den lune udgave, hvilket var et fornuftigt valg.

Madanmeldelse: ´Snup en fika´ - hos sunde Café Fika i Nørregade

Pandekagen havde en god tykkelse og var på en gang sprød og blød. Indholdet var cremet og velbalanceret, og man kunne her tydeligt fornemme de enkelte elementer i retten. Lidt ekstra laks kunne have sat prikken over i´et, men ellers lækker og velsmagende og kan varmt anbefales herfra!

 

Sandwich med kylling – ´Husets´ hjemmelavede surdejsbrød   

Flot og indbydende bygget op; masser af farver og rustikt hjemmebag. Lækkert, glutenfrit brød med sprød skorpe og sej krumme. Der var ganske enkelt bare for meget af både brød og mængden af spæde salater, tomat, og løg. Den manglede derfor smag fra det, der skulle være de reelle smagsforstærkere; nemlig kyllingen, urtemayoen og artiskoktapenaden.

Madanmeldelse: ´Snup en fika´ - hos sunde Café Fika i Nørregade

Den lyder lækker, ser lækker ud og er helt sikkert fyldt med gode, sunde råvarer, der desværre ikke kommer helt til sin ret.     

 

Rødbedejuice og jordbærsmoothie; vitaminbomberne

Til vores mad valgte vi en friskpresset juice, som vel nok var aftenens største og mest smagsfulde oplevelse. En ren vitamin- og mineralbombe med alle gode smage fanget i én flaske; rødbedejuice med citron og ingefær. Yderst velbalanceret, hvor alle tre elementer er fremtrædende på hver deres måde. Den er på én gang fyldt med sødme, friskhed og power. Den SKAL bare smages, og vi vil klart returnere for mere af den i fremtiden! Tak, Fika!

Madanmeldelse: ´Snup en fika´ - hos sunde Café Fika i Nørregade

Vi købte også en friskrørt smoothie med jordbær, appelsin, banan, yoghurt og vanille, som vi ved første øjekast associerede med en skøn milkshake. Det var dog ikke, hvad vi fik. Smagen var flad, og den var relativt sur og tynd. Vi manglede mere sødme og en mere fyldig, cremet drik, så havde den siddet lige i skabet!    

Madanmeldelse: ´Snup en fika´ - hos sunde Café Fika i Nørregade

 

Betjening

Hos Fika har de venlige, smilende, unge piger bag disken, som passer meget fint med det koncept, de kører og de kunder, der kigger forbi til en hurtig, uformel og sund ´Fika´ (´kaffepause´ på Svensk). Fra vi entrerede, til vi forlod caféen ved lukketid klokken 20.00, oplevede vi at være velkomne i deres hyggelige rammer, ligesom vi fik en god rådgivning og vejledning i forhold til caféens noget alternative udvalg og kombinationer af fødevarer. 

Madanmeldelse: ´Snup en fika´ - hos sunde Café Fika i Nørregade

 

Vurdering

    • Der er i høj grad fokus på sundhed, økologi og de gode råvarer hos Fika, og de lever op til deres ambitioner. Den bevidste, politiske og kritiske samfundsborger – nok med overvægt at piger – vil elske at sætte deres ben her og med god samvittighed. Det er ikke den store smagsoplevelse, man skal gå efter, men hvis man søger en hurtig, god, sund og anderledes madoplevelse, så skal man kigge ind hos Fika.

 

    • Stemningen er afslappet og uformel, lokalet er hyggeligt og emmer af miljøbevidsthed qua sine træfacader og smukke grønne planter rundt i lokalet. Baggrundsmusikken skal dog overdøve en noget støjende køleskabsmotor, men øret kan vænne sig til mange ting. Personalet er som sagt smilende og hjælpsomme, og man kan kun føle sig velkommen her. Fika er i særdeleshed et spisested, der dyrker sundhed, bevidsthed, kvalitet og friske råvarer.

 

    • Priserne er i orden og endda til den billige side, når man tager i betragtning, at alle råvarer er 90-100% økologiske! Man har garanti for at indtage noget, der er godt for krop og lemmer, mad, der er kredset om, ´raw´ og ´slow´, så man sikrer at bibeholde råvarernes gode næringsstoffer. 

 

Fika

Nørregade 28
8000 Aarhus C
Website:

 

 

Del artikel

Andre læser også