ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dokk1 er imponerende – men det er maden ikke!

Af Michael Qureshi

Aarhus’ nye kæmpe prestigebyggeri, Dokk1, står færdig og vi skulle naturligvis prøve en frokost i caféen. Efter en nærmest sci-fi-oplevelse i parkeringskælderen, hvor en robot hentede bilen, kørte den ned i et hul i jorden og selv parkerede den, var starten gået. Dokk1 er virkeligt stort, men meget åbent og det er nemt at finde rundt. Caféen lå ret fremme. Der var ikke plads i sofaerne, så vi satte os ved et almindeligt kønsløst bord.

 

Smør og mere smør

Selvom de kalder sig en café, er der mere tale om en slags moderne cafeteria. Der er ikke betjening ved bordene og maden står i en glasmontrer på disken.

Caféen i Dokk1_

Caféen tilbyder dagens sandwiches, dagens salat, dagens kage, cookies, og diverse drikkevarer. Vi bestilte en croissant, en morgenbolle med ost, en sandwich med varmrøget laks og en kyllingesandwich. Croissanten var fra Briancon. Briancon er bager efter franske principper og den eneste bager i Aarhus, som bruger ægte smør i deres croissanter. Der var marcipan i. Spitze!

Tørt brød på Dokk1

Bollen var til gengæld tør. Meget tør. Den kom med en brik Kærgården. 8 gram smør er alt for nærigt – det skal der laves om på. Det kan kun gå for langsomt. Osten var kedelig uden smag, alt for tamt. En klassisk gummiost. Pinligt er holdningen her.

 

Sandwich med fyld i tørt brød

Sandwichen med den varmrøgede laks  var generelt fin. Den indeholdt desuden skovsyre, syltede tomater, rå rødkål og syltet/soltørret tomat relish. Laksen var ikke de sædvanlige tynde skiver, men en regulær filet. Dejligt. Smagen var helt fin og samspillet mellem det forskellige fyld var god. Desværre var brødet tørt og virkede bestemt ikke friskt.

Sandwich med varmrøget laks på Dokk1

Kyllingen var med karry-mayodressing, en skive bacon, hvidkål, syltede agurker. Kyllingen var fint saftig og tilpas steg, karryen var god, og baconen var godt tilberedt, men helt ærligt – en skive bacon. Lidt nærigt. Det var kun den nederste bolle, der var smurt med karry-mayo, ikke den øverste. Det ville ellers have været fint, for også her var sandwichbrødet tørt og daggammelt.

Kyllingesandwich på Dokk1

Velsmagende øl og nogenlunde ok priser

Til maden bestilte vi en kande kaffe og øl. Det var en ok filterkaffe, der er ikke så meget mere at sige om den. Ikke noget særligt, men fint drikkelig. Vi var de eneste, der drak øl den dag, hvilket er ærgerligt, for det er virkeligt dejlige øl, de sælger på Dokk1: Lottrup-øl, økologiske Royal og Schiøtz. Vi bestilte sidstnævnte, en Mørk Mumme, en Bohemian Pils og en Mørk Vinter Bock. Dejligt!

Tre frokostøl

En kande nylavet filterkaffe til 50 kroner, 59 kroner for en sandwich, 20 basseører for en croissant og det samme for en bolle med ost. Priserne er nogenlunde rimelige, måske til den dyre side, når der ikke er servering. Men det holder ikke, medmindre caféen på Dokk1 retter småfejlene og opper sig på brødet.

 

Omgivelserne er imponerende

Vi var overraskede over, at selv om det er meget store og åbne rum, var akustikken helt fin og det er ikke et problem med larm, til trods for der var en del gæster inklusiv børnehaver og skolebørn. Stemningen er afslappet – masser af studerende og forældre på barsel.

Udsigten fra Restaurant ET mod Dokk1

Der er en skøn udsigt over havnen og alle dens aktiviteter og stemningen er dejligt afslappet. Måske fordi konceptet minder mere om et cafeteria end en regulær café. Pigerne bag disken var søde og smilende, men en anelse uvidende om sortimentet. Det ville klæde servicen at have en smule mere styr på menuen, men de var meget hjælpsomme.

 

Vores vurdering

Dokk1 er et fint sted at tage hen, hvis det skal være uformelt og hurtigt. Maden er – med nogle svipsere – til at have med at gøre. De fleste vil kunne finde noget her. Dog er vi i den middelmådige genre. Fantasiforladt kan man fristes til at sige. Billigt var det ikke. Vi kom af med 373 kroner for tre personer. Ud over at have en skøn central beliggenhed er det praktisk at tage på Dokk1: Hovedbiblioteket ligger her, det samme gør borgerservice. I sig selv er bygningen imponerende og der er plads til alle. Et besøg her er en skøn måde at bruge Aarhus og byens havn på. Her har man helt selv ansvaret for den gode oplevelse.

 

Caféen i Dokk1

Hack Kampmanns Pl. 2
8000 Aarhus C
Telefon: 25 33 23 33

 

Åbningstider

Mandag til fredag: kl. 09.00 -19.00
Lørdag til søndag: kl. 10.00 – 15.30

Del artikel