ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Musikhuset: Flashdance The Musical levede ikke op til forventningerne

Af Freja Dumont

Med blinkende lys, volumeknappen på max og i et hæsblæsende tempo sættes Flashdance The Musical i gang i Musikhuset i Aarhus. Vi er tilbage i 1980´erne med benvarmere, permanentet hår og musik som “She’s a maniac”, “I love rock`n´roll” og “What a Feeling”. Høje forventninger blev desværre til skuffelse i en svingende forestilling, hvor de vil for meget på en gang og ikke kommer helt i mål.

 

Musikhuset: Flashdance The Musical levede ikke op til forventningerne

 

Alex Owens (Sicilia Gadborg) arbejder som svejser på et stålværk. Hun er dygtig, men allerhelst vil hun danse. Om aftenen danser hun på Harrys bar og drømmer om at blive optaget på det velrenommerede Shipley Dance Academy og blive professionel danser. Undervejs møder hun den romantiske og problematiske kærlighed i form af sin chef Nick Hurley (Silas Holst), der i sit forsøg på at hjælpe Alex er ved at sætte forholdet over styr.   

 

Mange sideløbende historier

Ved siden af Alex´ historie følger vi øvrige historier. Dansepigernes drømme om at blive stjerner, en ung fyr, der prøver at slå igennem som komiker i New York, livet på Harrys (Robert Hansen) bar, om den konkurrerende bars ejer C.C. (Jimmy Jørgensen), der “stjæler” dansepigerne, samt om de hårdtarbejdende på stålværket, der frygter fyresedlen. De mange historier i historien gør, at vi ikke når ind under huden på personerne.   

 

Naturlige hovedroller

De to hovedrolleindehavere gør det godt. Sicilia Gadborg spiller glimrende rollen som Alex. Hendes stemme er upoleret. Der spores en anelse hæshed, men også en kraft og følsomhed, der passer godt til musical. Hun er naturlig, og med stor fysik danser hun flot. Der er intet overspil i hendes præstation, hvilken desværre sker for flere af hendes medspillere.

Musikhuset: Flashdance The Musical levede ikke op til forventningerne

Silas Holst spiller den rige Nick Hurley. Han overrasker positivt på sangsiden. Pudsigt nok danser han næsten ikke og har i stedet fået en stor rolle som sanger. Her udmærker han sig. Rikke Hvidbjerg skal også roses. Specielt for sin sang.

 

Musikken overdøver teksterne

Der er ikke noget at udsætte på musikken. Bortset fra de er gemt væk bag scenen. Men de har timing og spiller godt. Desværre bliver lyden for høj, og i flere af numrene overdøver musikken sangen. Det burde lydfolkene tage sig af og få justeret. Jimmy Jørgensen, der spiller C.C., er kendt for at synge kraftigt, men i hans solonummer er det svært at høre om sangen er på dansk eller engelsk. De kvindelige sangere fik generelt en skinger klang i de høje toner, og flere ramte den ikke rent.

 

Scenografien fungerer

Metalstilladser og -trapper danner rammen om det meste af forestillingen. Det er velkonstrueret og fungerer optimalt. Af og til bombarderes publikum med lys i ægte discostil. Ja, vi er jo i 80´erne. Bagvæggen er belagt med store LED-skærme, der veksler mellem byens nattelys og himlen uden for vinduerne til filmiske klip af Alex Owens, der danser eller kysser. Koreografierne af Timm Zimmermann er fine nok, men intet kompliceret, nyt eller overraskende over det.

Musikhuset: Flashdance The Musical levede ikke op til forventningerne

Publikum taler sit tydelige sprog

Musical vækker ofte glæde og engagement hos publikum. Det burde Flashdance, klassikeren som de fleste over 30 år kender, også gøre. Der var dog en afdæmpet begejstring i Musikhuset denne aften. Specielt inden pausen, hvor hverken iscenesættelsen eller præstationerne slog benene væk under publikum. Efter pausen kom der mere gang i den. Scenerne var mere spændende, og der var mere energi, dans og sammenhæng i den sidste afdeling.

Musikhuset: Flashdance The Musical levede ikke op til forventningerne

Vurdering

Jeg må erkende, at Flashdance ikke levede op til forventningerne. En musical skal se godt ud og lyde godt. Denne aften var præstationerne for svingende. Når jeg bestiller billet til en musical, forventer jeg, at der er gode sangere og dansere i en flot opsætning med store kostumer.

 

Når det så er sagt, så var der flotte dansenumre og god musik. Bedst lød det, når flere sang sammen, og harmonierne blev ramt. Anden afdeling var en klasse bedre end første og Silas Holst og Sicilia Gadborgs præstationer trækker vurderingen op. De gode musiknumre fik fødderne til at vippe, og det endte da også med et pænt bifald efter de 2 timer og 30 minutter. Tre stjerner for Flashdance, der havde mere dance end flash.  

 

Musikhuset: Flashdance The Musical levede ikke op til forventningerne

 

Medvirkende: Silas Holst: Nick, Sicilia Gadborg: Alex, Robert Hansen: Harry, Jimmy Jørgensen: C.C., Ditte Gråbøl: Hannah, Nastja Arcel: Louise/Mrs Wilde, Morten Kjeldgaard: Joe/Ensemble, Rikke Hvidbjerg: Gloria, Emil Birk Hartmann: Jimmy Kaminsky, Tara Toya: Tess, Gina Marie Hudson: Kiki

 

Instruktør: Philip Zandén

Koreograf: Tim Zimmermann

Scenograf: Benjamin La Cour

Kapelmester: Joakim Pedersen

Producent: Rikke Lange

Executive Producer: Jesper Winge Leisner

Sted: Musikhuset Aarhus

Tid: 20. april til 12. maj 2019

 

 

Del artikel