Foodfein – sætter nye standarder for takeaway
Nu er det ikke hver dag, jeg køber en Spotdeal. Faktisk er det over to år siden. At anmelde en deal har jeg aldrig gjort. Men da jeg skulle stå for lidt mad til familiens teenager, og jeg ikke selv havde lyst til at lave mad, så købte jeg en Spotdeal med tapas til to personer hos Foodfein. Grunden var ene og alene, at Foodfein er kendt for sin gode mad. Det er også alment kendt, at deres råvarer holder en meget høj kvalitet. Kampagneprisen var 149 kroner, så der var godt 100 kroners rabat per person.
Skarp dansk tapas
Nu er tapas et vidt begreb. Anstændigt tapas med gode og velsmagende råvarer er en mangelvare. Kun få kan finde ud af det. Hvorfor er en gåde, for der er et kæmpe marked for god kvalitets-takeaway. Men af en eller anden grund er det kun ganske få, der har set og forstået det marked. Umiddelbart burde det da ikke være så svært.
En af dem, som kan finde ud af at lave en tapas, som hæver sig op over mængden, er Foodfein. Deres standarder for takeaway er høje, det er ikke nyt, men nu får endnu flere mulighed for at smage, hvordan anstændig tapas skal smage.
Kun de bedste råvarer
Hver enkelt element er nøje udvalgt. Råvarerne er de absolut bedste, og meget er økologisk. Men ikke nok med det, så smager det som ind i himlen. Vi har at gøre med noget tapas-takeaway, som ingen har kunnet levere før. Det er i luksusklassen, og til prisen får du en sjældent set value for money.
Økologisk og fritgående dyr
Tapas-boksen er til to personer – og der er rigeligt mad til to. Du får otte – ni forskellige elementer i boksen. Hvis du bestiller i forvejen, kan du bare tage den med fra arbejde.
I tapas-anretningen var der tomatsuppe af økologiske tomater med mild chili, økologisk creme fraiche og persille. En smuk suppe, hvor den milde chili tog opmærksomheden. God konsistens, og på ingen måde for tynd. Fin start, og ros for den lidt anderledes tapas-servering. Det hele var pakket ned i tætte bøtter. Ikke helt uvæsenligt, når det drejer sig om takeaway.
Nu til den mere faste del. Pulled pork af fritgående Grambogaard-grise. Hertil cornichon mayo og lidt salat. Kødet var fast og uden fedt på eller i. En mere dansk version, hvor man kunne smage kødet, som ikke var overdynget med barbecue. Det var en god omgang, som var mør og velsmagende.
’Beuf Bearnaise’ okseculotte med estragon mayo og sprød kartoffelchip. Her har vi at gøre med en vinder. Culotten var mør som smør, men selvom der ikke var fedt på, var kødsmagen gennemtrængende. Estragon mayoen var med frisk estragon, hvilket kunne smages. Ros for det.
Italiensk Villani skinke – kogt med urter. Her er desværre alt for lidt fedt på, for fedtet smager fantastisk på den her italienske skinke. Det er en tør skinke, hvor du får oplevelsen af, hvordan en ”rigtig” skinke skal smage. Den kunne måske skiftes ud med en dansk hjemmelavet skinke, da jeg syntes tapasanretningen var meget dansk i smagen. Som tilbehør var der bønnekompot af økologiske, hvide bønner og timian. En mild sag, som med rette kunne spises kun med brød til. Konsistensen var perfekt, og sammen med skinken smagte den godt.
Om det var en selvstændig tapas eller ej, ved jeg ikke. Men der var blandet salat med Havgus fra Arla unika, hjertesalat, rucola, rugbrødsknas, champion og olivenolie. En smuk og snorlige salat, som var et hit. Ros til Havgus, som i den grad gjorde salaten til en vinder. Vi spiste den sammen med oksen og pulled pork.
Økologisk rav ost fra Thise Mejeri og en økologisk brie fra Naturmælk var oste-tapasen. Fine, sikre oste, hvor rav osten fra Thise vandt duellen mellem de to. Men hver især rigtig gode, danske oste, som til enhver tid kan slå de spanske.
Som tilbehør til brød, ost eller kød var der hjemmelavet persillepesto. Fin kraftig smag, hvor der ikke var sparet på smagen. Sidste omgang tilbehør var hjemmelavet marmelade med gulerod, ingefær og appelsin. Den kunne igen gå til brød, ost og brownie. En helgardering vil jeg sige.
En chokoladebrownie og en citronkage med blå birkes og hvid chokoladeganache med lakrids var desserten. Gode og forskellige kager. Citronkagen var den skarpeste. Den smagte af mere. Til tapasen får du Foodfeins stenovnsbagte kernebrød – både lyst og mørkt, men også deres grove rugbrød. Brødet er klasse, så let kan det siges.
Vores vurdering
At den her omgang tapas kun koster 149 kroner per person er svært at forstå. Men ikke desto mindre sandt. Normalprisen er 250 kroner per person, hvilket også er en god pris. Måske vil Foodfein bruge dealen til at få opmærksomhed. Jeg ved det ikke. Men uanset hvad, så er det en vild flot omgang, de præsterede her. En anbefaling af de store er på sin plads. Det her er nok noget af det bedste og hurtigste takeaway, til prisen, jeg har smagt i Aarhus – indtil dato. Så er det sagt.
At størstedelen af råvarerne er økologiske og har så høj en kvalitet tæller opad. At kødet kommer fra dyr, som har haft et godt liv er også med i vores vurdering. Det faktum sammenholdt med den skarpe smag gør, at Foodfein er blandt vores yndlings-takeaway-steder i Aarhus. De har fundet et hul i et (takeaway) marked, som er overfyldt med takeaway af forbavsende dårlig kvalitet.
Foodfein
Sønder Allé 6
8000 Aarhus C
Email: info@foodfein.dk
Telefon: +45 72 44 44 23