Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Frokosten i Guldsmedgade som altid holder vand

Af Freja Dumont

I Guldsmedgade ligger en lille restaurant og takeaway. Tidligere lå der en ren fiskehandel og derefter City Café. Men ikke mere. Nu ligger Gambas der. Navnet fortæller ikke ligefrem, at du kan få utrolig god mad her – og så til priser, som ikke tømmer tegnebogen. Vi kom forbi og bestilte en gang smørrebrød som takeaway.

en-kasse-frisksmurt-smoerrebroed

7 forskellige stykker smørrebrød

Hos Gambas har de fast otte forskellige stykker smørrebrød. Et af stykkerne var denne dag udsolgt, så det blev til syv forskellige stykker. Vi startede med fisken. Rødspættefilet med krebsehaler og remoulade. Spætten var friturestegt og havde god tykkelse. Krebsehalerne satte lidt ekstra krydderi på stykket. Det startede godt.

et-par-stykker-med-fisk

Andet stykke med fisk var hjemmelavede fiskefrikadeller med dild, remoulade, hjemmesyltede agurker og tangsalat. Et helt forrygende godt stykke, hvor man helt sikkert kan smage, det er en fiskekok, som har lavet det. Tangsalaten gav dellen et asiatisk aftryk, der klædte stykket.

 

Godt rugbrød er et must

Rugbrødet var fast og med mange kerner. Fint brød, der ikke tog opmærksomheden fra pålægget. På hvert stykke var der begrænset mængde smør og dernæst et salatblad. Æggemad med mayonnaise og pyntet med et par rejer. Ikke det store at sige om det stykke. Det var, stort set, bare æg og mayonnaise. Det mest kedelige stykke vi fik. Heldigvis var der mange andre gode i smørrebrødskassen.

Gambas

Rullepølse med italiensk salat, sky, løg og karse. Umiddelbart et klassisk stykke. Rullepølsen var god og krydret. Helt igennem god smag. Den italienske salat var ikke hjemmelavet og gjorde ikke noget godt ved stykket. Drop den, så ville det have været helt perfekt.

 

Anderledes, men spændende

Kyllingeterrine med svag karrysalat, frisk agurk, bacon og med karse på toppen. Et af de mere spændende stykker, som helt sikkert gjorde et godt indtryk på os. Spegepølsen var meget almindelig. Ikke noget ekstravagant her. Men det smagte godt. Der var remoulade, peberrod, syltede agurker og ristede løg. Lige ud ad landevejen. De syltede agurker vandt igen.

et-par-stykker

Forrygende god roastbeef

Roastbeef med remoulade, peberrod, syltede agurker, en cherrytomat og en dusk persille. Flot rødt kød, der var saftigt, mørt og i tykke skiver. Stykket her var smukt, og der var kræset om kødet, der spillede max.

et-par-stykker-med-koed

En rigtig god pris – her er black friday hver dag

Fire stykker kostede 55 kroner og to stykker 30 kroner. Vi købte 14 stykker og kom af med 195 kroner i alt. En utrolig lav pris for smørrebrød på dette niveau. Ingen tvivl om, det er et hit. Betjeningen var smilende og effektiv. Dejligt.

gambas-i-guldsmedgade

Vores vurdering

Gambas, restauranten og takeaway-jointen, i Guldsmedgade gør det godt. Deres smørrebrød smagte skønt. Det var frisksmurt, ærligt og enkelt. Du bliver mæt. Prisen er svinebillig. Smørrebrødet holder i den grad vand, og bliver lavet løbende, så det er frisk. Hvis du er til en frokost, som ikke tømmer tegnebogen, så er Gambas et godt bud. En stor anbefaling af smørrebrødet fra Gambas er hermed givet videre.

 

Restaurant Gambas

Guldsmedgade 17
8000 Aarhus C
Telefon +45 86 13 20 30

Website:

 

Dinnerbooking_AarhusUpdate-bannerreklamer_3_930x180

Del artikel

Andre læser også