En af de bedre frokoster – på LAVA
Den tidligere så kendte Café Svej har fået nyt navn. LAVA Restaurant, Café og bar hedder den nu. Det, kan man vist roligt sige, er en helgardering. Men på den anden side, så er man da dækket ind. Menukortet byder på lidt af hvert, godt bredt med en del danske klassikere. Der er også noget nyt, men det er især på aftenkortet, at man kan opleve den skiftende menu.
Der er ikke noget videre skarpt koncept bag Lava, men hvem savner det, hvis man får god mad, store portioner og til rimelige priser? Vi gjorde ikke, men glædede os over der var kommet godt gang i Lava. Det var første gang vi spiste på Lava, men vi har spist masser af gange på Café Svej.
Der er foretaget en mindre ombygning. Det kræver godt nok et vist lokalkendskab til lokalerne for at se det. Baren og lokalerne er de samme. Flotte og meget stilfulde. Det er ikke forkert at sige, der er lidt parisercafé over Lava, for stilen er meget som de klassiske caféer i byernes by. Da det hed Svej, var der ved siden af caféen et rygelokale. Afgrænset. Det er nu nedlagt, og der er i stedet servering med spisende gæster. Lokalet bliver ofte brugt til møder, da det kan lukkes af fra det øvrige lokale.
Dansk smørrebrød
Vi var der til frokost. Vejret var lunt udenfor, men vi valgte at sidde inde. Lokalet på Lava er noget helt specielt. Det hører til blandt byens smukkeste. Baren bliver jeg aldrig træt af at se på, eller sidde ved. Menukortet er delt op i et restaurantkort og et cafékort. Men du kan bestille fra begge, så vi forstod ikke lige pointen med en opdeling.
Vi bestilte to stykker smørrebrød, et med fiskefilet, mayo, rejer, kaviar, asparges og agurkeskiver. Det andet stykke var med kartofler, bacon, ristede flæskesvær og mayo. 58 kroner per styk var prisen. En rigtig god pris for flotte og store stykker, som i den grad smagte godt. Især kartoffelmaden, med de ristede svær, var i sin egen klasse. Et stykke som klart er med i smørrebrødligaen. Smukt!
Min kvindelige makker nappede en omgang cæsarsalat til 98 kroner. Også her var portionen velsmagende, hvor alt var frisk. Der var ikke sparet på hverken bacon eller kylling. Sådan! Se bare på billederne. De fortæller alt. Prisen var i den grad fornuftige. Man bliver godt mæt for 98 kroner, og den her omgang var en af de bedre bedre i Aarhus. Ubetinget ros herfra.
Min makker den dag var en tørstig og øldrikkende kvinde, som var meget skarp på, hvad hun ville drikke. En stor kold Hoegaarden. Så den gik jeg også med på, selvom jeg nok mere var til en Gamle Carlsberg. Nu passer Hoegaarden bedst til lidt mere krydret mad, end det vi spiste – og dog. Der var stor glæde på den anden side af bordet, perfekt til salaten var dommen. Og til fisken var citrus noterne i øllet faktisk ganske fine. Så belgisk hvedeøl er slet ikke så dumt endda. Dog var den ikke optimal til kartoffelmaden, men det var jo os selv, der havde bestilt den.
Som afslutning bestilte vi en omgang ost og en gulerodskage med jordbær og vaniljecreme. Det var dagens kage. Den havde en god konsistens og smagte fortryllende godt. Til at skylle den ned med bestilte vi en stor café latte. Kage og latte koster tilsammen 39 kroner, hvilket var et fund. Det er mindre end en lille latte koster på nabocaféerne ved åen. Stor ros for både kvalitet og pris. Et tilbud som helt sikkert trækker gæster til.
Ostetallerkenen omfattede tre oste, en vesterhavsost, en dansk brie og en gedeost fra Tebstrup. Osteserveringen havde en god størrelse. Der blev serveret hjemmelavet knækbrød, ristet rugbrød og lidt peberfrugt. Prisen var 89 kroner, hvilket ikke ligefrem er et fund for de tre oste. Den pris var også den eneste servering, hvor prisen var i overkanten. Til osten fik vi et velvoksent glas australsk dessertvin fra Peter Lehmann. The King var navnet på denne herlige flaske, som i den grad smagte som en god vintage port. Prisen var 60 kroner, hvilken til gengæld var en god pris.
Betjening efter bogen
Det er sjældent, man oplever en så varm og professionel betjening ved åen i Aarhus. Der var i den grad opmærksomhed fra vores kvindelige tjener. Hun var oprigtig, og meget lyttende. Vi tager altid hatten af, når man bliver taget imod med et ”velkommen”, og et ”hvad kan jeg hjælpe med”. God stil, og noget som kun gør humøret endnu bedre.
Det betalte vi:
Vores regning for frokost inklusiv to store Hoegaarden, kaffe, kage og vin til osten var 622 kroner. Hvilket giver en kuvertpris på 311 per snude. Det var en fair pris, på nær prisen på osten. Vi vil gerne anbefale et besøg på Lava. Deres frokost, betjening og priser fejler intet. Vi var tilfredse, og følte vores frokost var en af de mere vellykkede denne uge.
Lava ligger i den mere rolige ende af åen. Der er udeservering med gode pladser i solen.
Anmeldelsen er skrevet af Jan L. Pedersen
Lava
Åboulevarden 22
8000 Aarhus C
Email: kontakt@lavaaarhus.dk
Telefon: +45 86 12 30 31
Link til hjemmeside [mappress mapid=”331″]