Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse af grønne måltidskasser: Nemt, lækkert og inspirerende?

Af anders@sommersangdigital.dk

Det er (måske) ved at blive forår, men imens det stadig var koldt og trist spiste jeg mig igennem en række af de mest populære vegetariske måltidskasser i håbet om at få nemme, lækre og inspirerende måltider leveret til døren.

 

Der er mange af os, der har et ønske om at spise grønnere og jeg tænkte at måltidskasserne kunne hjælpe mig med nye måder og nye grøntsager. Vinterårets råvarer kalder på kreativitet. Det går lettere for mig, når solen skinner og grøntsagerne er spæde, sprøde og sødmefulde. Jeg overlod derfor trykt et par uger til Nemlig, Skagenfood, Årstiderne og Simple Feast.

 

Madkasserne bliver leveret til døren, der er typisk 3-4 måltider til det ønskede antal personer. Kassen indeholder alle de råvarer, der skal bruges til de medfølgende opskrifter med undtagelse af enkelte småting som olie, salt og peber.

 

Anmeldelse af grønne måltidskasser: Nemt, lækkert og inspirerende?

 

Aarstiderne

Vegetarkassen 3 personer, 3 dage for 439 kroner inklusiv levering.

 

Aarstiderne var iblandt de første til at lave måltidskasser, det betyder at man i dag kan vælge mellem en lang række forskellige måltider. I den vegetariske boldgade byder Aarstiderne foruden vegetarkassen på veganerkassen, 20 minutters vegetarkassen og en børnevenlig vegetarkasse mfl.

 

Prismæssigt er årstiderne ikke de billigste, men deres kasse viser at de har haft tid til at finpudse måltidskassen som koncept. Opskrifterne er overkommelige med gode anvisninger, der gør det nemt at bikse råvarerne sammen. Opskrifterne byder på nye inspirerende retter, som godt kunne blive genskabt herhjemme.

 

Det kan dog til tider være svært at genskabe måltiderne fordi årstidernes største force er deres råvarer. De er helt simpelt af højeste kvalitet og altid økologiske. Her er en tomat ikke bare en tomat. Vi får en pæretomat til en salsa og en rebillion-tomat, der er enormt fast i kødet som bruges til en lun salat.

Anmeldelse af grønne måltidskasser: Nemt, lækkert og inspirerende?

Aarstiderne pakke selv og leverer selv. Det giver den fordel at frugt og grønt ikke pakkes separat i plastik, men kommer samlet i en kasse. De varer, der har behøv for køl kommer i flamingo, som tages retur.

 

Leveringen foregår om morgenen og der er mulighed for at købe alverdens frugt, grønt og specialiteter med. Det meste er pakket i kasser, det er således ikke muligt at få en enkelt liter mælk med – her må man i stedet vælge en mejerikasse.

 

Aarstiderne er et hit. Deres køkken er et råvarekøkken, der spiller på den store kvalitet af deres produkter. Det giver gode retter, som inspirerer til anderledes brug af råvarerne.

 

Aarstiderne er luksuriøse måltider af højeste kvalitet.

 

Anmeldelse af grønne måltidskasser: Nemt, lækkert og inspirerende?

 

Skagenfood

Vegetarkassen 3 dage, 3 personer for 427 kroner inklusiv levering.

 

Skagenfood er særlig kendte for deres fisk, men her viser de at de også kan jonglere med grøntsager. Ligesom hos Aarstiderne kreditere man ugens kasse til en kok. Det kan synes ubetydeligt, men at der er en kok, der tager asvar for retterne er betryggende.

 

Opskrifterne giver velsmagende mad, men tangerer novelle-længde istedet for en overskuelig punktform. Prioriteringen af råvarer virker skæv i vores kasse. Her er man i bedste kokke-stil ikke glad for maggi-tern(boullion), men jeg synes personligt at en risotto på saltvand er lidt kedelig. Omvendt virker pinjekernene unødvendigt luksoriøse på ugens første ret, der er en lasagne med grønkål, porre og ærter.

 

Råvarerne er generelt rigtige gode og særligt lækre når Skagenfood f.eks. bruger ost fra importøren Grand Fromage til lasagnen.

 

Leveringen foregår nemt, vi fandt vores måltider på dørtrinet på den aftalte morgen, her er det pakket til at holde til du kommer hjem fra arbejde. Det foretrækker jeg personligt frem for at skulle være hjemme omend det giver lidt mere emballage, da det ikke tages med ved levering.

 

Mulighed for at købe andet med er begrænset til nogle få kategorier, hvor der så tilgengæld kan findes mange muligheder. Jeg synes særligt at deres weekendmenuer og deres vin-udvalg ser spændende ud, men undgå at skulle handle andre steder kan man ikke. 

 

Skagenfood var et rigtig dejligt indslag og vi har efterfølgende brugt opskrifterne som udgangspunkt for vores aftensmad. Skagenfood var både nemt, lækkert og inspirerende og mere kan man vel ikke forvente. 

 

Anmeldelse af grønne måltidskasser: Nemt, lækkert og inspirerende?

 

Simple feast

Family Feast 3 dage, 2-3 personer for 595 kroner inklusiv levering.

 

Simple feast er klart den dyreste måltidskasse i feltet, men også suverænt det nemmeste. Vi befinder os i feltet imellem take away og måltidskasser.


Der er gjort rigtig meget i forvejen, maden skal mest bare varmes og skal der snittes lidt grønt.

 

Det gør at opskrifterne meget overskulige og nemme. Jeg læste dem ikke igennem, som det ellers er min erfaring er smartest med måltidskasser.

 

Alt kommer nummereret så man ved præcis hvilken opskrift hver del tilhører. Ret tjekket!

 

Simple feast leverer kun vegetarisk og veganske måltider, som er økologiske.

 

Anmeldelse af grønne måltidskasser: Nemt, lækkert og inspirerende?

Leveringen gik helt galt. Jeg fik en sms, der fortalte at mine måltider ville blive leveret søndag 13.45-15.45. Det passede fint med spisetiden for en børnefamilie, nu simple feast havde forberedt det meste. Desværre kom maden alt for sent, så det blev til havregrød den aften – ikke det bedste førstehåndsindtryk. Kundeservice besvarede min klage på 5 minutter søndag aften (som i præcis 5 minutter) og returnerede de 50 kroner, der udgør fragten. De forsikrede samtidigt at det var et særtilfælde at intervallet ikke blev overholdt.

 

Da kassen først var leveret gjorde den indtryk. Der har været en dygtig designer på, der klogt har brugt to kartoner postevand som et køleelement, der kan give mening. Ved første øjekast virker det til at der er vildt meget emballage, men det kan genanvendes. Besværligt tænker man, men det fungerer imponerende godt at skille emballagen ad således at kun en tynd film af bakkerne skal smides ud imens hoveddelen kan genandvendes.

 

Opskrifterne er gode og velsmagende. Derfor kan det ærgre mig at det ikke på samme måde som de øvrige måltidskasser lader sig genskabe fordi f.eks. dressinger kommer lavet. Det betyder omvendt at maden kan være mere rafineret end konkurrenterne. Det kan se kedeligt ud som en bakke med kokoskarry, der lignede en sørgelig omgang ældremad indtil smagen vidste sig bedre.

Med til kassen fik man en lille urtekasse med en eller to krydderurter til hvert måltid, hvilket fungerede som lækker afslutning og smagsgivere til retterne.

 

Simple feast tilbyder pt. ikke andre produkter end deres måltidskasser, men dem kan du roligt prøve.

 

Anmeldelse af grønne måltidskasser: Nemt, lækkert og inspirerende?

 

Nemlig

Vegetar øko 4 dage, 3 personer for 528 kroner inklusiv levering

 

Nemlig leverede de billigste måltider, og det kunne mærkes. Det er velsmagende mad og mættende, men ikke noget jeg vil genskabe.

 

Der var begynderfejl i opskrifterne. Til en af retterne skal der brges fiskesauce, Nemlig gør dog selv opmærksom på at fiskesauce ikke er vegetarisk. Til en anden ret skulle man ifølge opskriften bruge kokosmælk, hvilket var blevet skiftet til fløde uden at opskriften var blevet rettet. Det er nok begynderfejl, der allerede er udbedret. 

 

Vi fik 3 hele blomkål leveret med Nemlig. De var store og smukke, men også lidt voldsomt til 4 dage for 3 personer. Vi skulle kun have haft to og så meget blomkål gik der heldigvis ikke i retterne. 

 

Råvarerne var helt som havde vi bestilt økologisk hos nemlig, helt almindelig supermarked standard. Det gør desværre også at de fleste ting er pakket som i supermarkedet og derfor er der meget emballage. Det gør også at mængderne ikke altid passer til opskrifterne, derfor står man tilbage med rester som er svære at bruge fordi de næste dages aftensmad også er planlagte.

 

Opskrifterne kommer som pdf. Det skabte lidt forvirring, men det er fungerer jo fint når man lige kommer i gang.

 

Det store plus ud over prisen er muligheden for at shoppe i et meget velassorteret supermarked. Her kan man nemt få 17 liter mini og 5 pakker solgryn med til morgenmaden.

 

Nemlig var nemt og lækkert, men ikke så inspirerende som man kunne have ønsket.

 

 

Del artikel

Andre læser også